Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.12.2011
Trabzon'da Engeller Kalkıyor


Dünya Engelliler Günü nedeniyle Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi. Dünya Engelliler Günü etkinliğine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, engelliler ve davetliler katıldı.

             Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, insanın bulunduğu konum itibarıyla hayatın tadını ve yaşamın keyfini çıkarması gerektiğini ifade ederek, "Bir insan hangi görevi yapıyorsa, ayakkabı boyacılığı veya çöpçülük veya en üst kademede, valilik, milletvekilliği, her ne yapıyorsa, o bulunduğu konumda çok faydalı olabilmek ve ülkenin gelişmişliğine katkıda bulunmak için çalışmalıdır ve hayatın tadını en iyi şekilde çıkarabilmelidir. İnsanın fiziksel olarak veya başka şekilde engelli olması önemli değil. Bu konumu itibarıyla hayata tutunması, hayata ve kendine faydalı olması, toplumla bütünleşmesidir esas olan. Hükümet olarak engellilerin mutluluğu ve refahı, hayata daha çok katılımları, toplumla daha çok kaynaşmaları için bir dizi yasal ve maddi düzenlemeler yaptık. Şehirlerin, parkların, caddelerin düzenlenmesi noktasında, binalarda engelli asansöründen tutun da engellilere özel dairelerin yapılmasına kadar birçok şey yaptık. Bundan sonra daha çok yapacağız" dedi.

             Vali Recep Kızılcık ise "Tüm bireyler yaradılış gereği ve kanunlar önünde eşittir. Engelsiz vatandaşlarımız ne kadar kamunun sunduğu hizmetlerden yararlanma hakkına sahipse, dezavantajlı şekilde olan vatandaşlarımızda onlardan daha fazla hakka sahiptir. Gelişen ve değişen ülkemizde son dönemde özellikle uygulamaya koyulan politikalar sayesinde artık vatandaşlarımız engelli çocuklarını ve yakınlarını evlerine kapatmak zorunda kalmayacak. Trabzon'da 4 bin 500 engelli vatandaşımıza asgari ücret oranında destek veriyoruz. Engellilerimize pozitif ayrımcılık yaptığı için, dizayn edip uygulamaya koyduğu için Devletimize ve Başbakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum " diye konuştu.
            Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, engellilere yılda bir gün değil her gün destek olduklarını ifade ederek, "Yerelimizde 110 yürüteç, 67 akülü araç, 82 tekerlikli sandalye, 27 adet de özel yatağı engellilerimizin hizmetine sunduk. Asıl engelliler onlarla birlikte engelleri aşamayanlardır. Belediye olarak yeni otobüslerimizi de engellilerimizin de yararlanacağı şekilde hizmete sunduk. Ayrıca sadece onlara mahsus ayrı bir otobüs almak, yeni belediye hizmet binamızda gerekli giriş çıkışlarını sağlayacak yapılanmayı sağlamaya çalışıyoruz. Yeni meydan parkımızı onların yararlanabileceği şekilde yaparak, merkezdeki kaldırımları sıkıntısı olan kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlemeye devam ediyoruz" dedi. Programın son bölümünde Trabzon Belediyesi break dans topluluğu ve çeşitli sanatçılar gösterilerini sundu.

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1647

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com