Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.12.2011
Trabzon Belediyesi, üniversite adayı gençleri de unutmuyor


 


Öğrenciler Seviye sınavına girdi.

 Geçen yıl 220 öğrencinin yararlandığı hazırlık kurslarına bu yıl 550 öğrenci katılıyor.

   Trabzon Belediyesi Üniversiteye hazırlanan öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz kurs düzenliyor. Kursa katılan öğrenciler seviye tespit sınavına girerek geldikleri noktayı test etme fırsatı buldular. Trabzon Belediyesi'nin eski hizmet binasında hafta içi ve hafta sonu yapılması planlanan kurslara lise ve dengi okullardan 11 ve 12. sınıflar ile mezun olan 530 öğrenci katılırken, geçen yıl katılan öğrenci sayısı ise 220 olmuştu.

 Bu yılki kurslar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü 24 öğretmen görevlendirirken, özel dershanelerden de 4 gönüllü öğretmen görev yapıyor. Özel dershaneler ayrıca kitap ve seviye tespit sınavları yaparak Trabzon Belediyesi'nin kurslarına destek sağlıyor. Bu kapsamda 550 öğrenci üniversiteye hazırlık sınavı katıldılar.

  Kurslarda öğrencilere, hafta sonları ile Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri eğitim verilecek. 4 sınıf olarak planlanan ücretsiz hazırlık kurslarında günlük 8 saat ders yapılacak. Kursta öğrencilere matematik, Türkçe, İngilizce, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya dersleri verilecek.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye olarak eğitime verilen katkının bundan sonra da sürdürüleceğini söyledi.

 

       Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel dershanelerin de katkılarına teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Sosyal sorumluluk anlayışından hareketle düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi bir eğitim alarak üniversiteye girme hakkını kazanacaklarına yürekten inanıyorum. Hiçbir mahallemize ve hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimin verilmesi için gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1752

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com