Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.12.2011
Gençlik Meclisi Üyelerine Şehir Gezisi




       Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Üniversite Eğitimleri İçin Trabzon'a Gelen Yeni Dönem Meclis Üyelerine Şehrin Tarihi ve Turistlik Yerlerinin Gezdirdi

       - Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

       - "Trabzon Şehir Olarak Son Yıllarda Önemli Yatırımlara Kavuşuyor"

       - Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi üniversite eğitimleri için Trabzon'a gelen yeni dönem meclis üyelerine şehrin tarihi ve turistlik yerlerinin gezdirdi. Şehri gezen üyeler daha sonra Trabzon Belediyesi Meclis salonunda bir toplantı yaptı. Toplantıya daha sonra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da katılarak bir konuşma yaptı.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarı dileğinde bulunarak, "Eğitim öğretim gören öğrencilerin bir kısmınız bu zamana kadar Trabzon'da yaşıyor olabilir, bir kısmınızda yurdumuzun farklı bölgelerinden, hatta dünyanın farklı ülkelerinden olabilir. Biz hepinize hoş geldiniz diyoruz. Öğlenimizde ve bundan sonraki yaşamınızda başarılar temenni ediyorum. Hangi bölümde okursanız okuyun derslerinize en iyi şekilde hazırlanın ve başarılı olun. Zamanın akıp gittiğini hiçbir zaman unutmayın. Bu ülkeye ve milletine karşı sorumluluklarınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Hangi görevde olursanız olun görevinizi layıkıyla yerine getirin" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi olarak gençlere büyük önem verdiklerini kaydederek, "Göreve geldiğimizde belediye otobüslerinin çok eski olduğunu gördük. Otobüsleri en çok kullananların öğrenciler olduğunu çok iyi biliyorduk. Bunun için ilk iş olarak belediyemize 10 adet yeni otobüs aldık. Sonra 10 tane daha yeni otobüs aldık. 2012 yılında 10 tane daha yeni otobüs alacağız. Gençlerimizin okula gidip gelirken daha konforlu araçlarda seyahat etmelerini istiyoruz. 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpiyatları yapıldı. Bu olimpiyatlar için şehrimize ülkemizin en iyi spor alanları yapıldı. Tenis kortlarından, spor salonlarına kadar çok sayıda tesis kentimize kazandırıldı. Bunlardan sizlerde fay dalabileceksiniz" ifadelerine yer verdi.

       Trabzon şehrinin önemli bir eğitim kenti olma potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon şehir olarak son yıllarda önemli yatırımlara kavuşuyor. Şehrimiz her açıdan büyüyor ve gelişiyor. Böylesi bir kent eğitim şehri olmayı da fazlasıyla hak ediyor. Kentimizde Türkiye'nin 4. üniversitesi olma özelliğini taşıyan Karadeniz Teknik Üniversitesi var. Bu üniversitemizde 40 bine yakın öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bunun yanında bir de özel vakıf üniversitemiz var. Bu üniversitelerin sayısını önümüzdeki yıllarda artması da mümkün. Dünyada öğle şehirler var ki nüfusundan daha fazla öğrenciyi barındıran şehirler var. Trabzon 100 bin öğrenciyi barındırabilecek bir şehirdir. Bu şehirde eğitim öğretim gördüğünüz süre zarfı içerisinde bunu sizlerde fark edeceksiniz" dedi.

       Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun yeni meclis üyesi olan isimlere teşekkür ederek, "Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyorum. 6 bini aşkın üyesi ile Trabzon'un en büyük gençlik hareketi olan ve yaptığı faaliyetlerle adından söz ettiren Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi yeni arkadaşlar, yeni fikirler ile birlikte Trabzon kentine katkı vermeye devam edecektir. Bu vesileyle meclis içerisinde, komisyonlarımızda ve üye olarak gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza ve bizlere her zaman ve her yerde destek veren Trabzon Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

       Konuşmaların ardından yeni meclis üyeleri Başkan Gümrükçüoğlu'nun kendilerine verdiği akşam yemeğine katıldı. İkram Sofrası'nda verilen akşam yemeğinde gençler Başkan Gümrükçüoğlu ile bol bol sohbet etme imkânı buldular.

Toplam Okunma Sayısı : 1631

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com