Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.12.2011
Herkesin cenneti farklı Trabzon' bizler için bir cennet ...


 

Herkesin cenneti farklı, kiminin hayallerini balıkçı kasabaları, kimininkini ışıltılı metropoller süslüyor. Bazılarınınkini de pahalı olmayan bir ortadirek kenti.. Çoğumuzun aklında aynı soru var. Nerede yaşayabilirim? Peki Türkiye’nin en yaşanabilir ili hangisi? Hangi iller, hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Hangileri geçen yıla göre daha iyi, hangileri daha kötü düzeyde.

CNBC-e Business’in ilkini geçen sene yaptığı “Türkiye’nin Yaşanabilir İller Araştırması” bu sene ikinci kez hayata geçti. Bir önceki araştırmada sıralamayı belirleyen 28 kriterden bazılarını elendi ve yerlerine yenilerini eklendi. Bu yılki araştırma 34 kritere dayanıyor.

İstanbul, Antalya ve İzmir’in basamakları beşer onar tırmandığı listede başta Kırklareli, Karaman, Kayseri ve Gümüşhane olmak üzere pek çok flaş şehir de bulunuyor. Ama en alttakilerin kıpırdanamadığı da aşikar. Geçen yılın en kötü durumundaki 10 ili bu yıl da aynı yerde yer aldılar.  Hareketlenmeleri kendi aralarında yer değiştirmekten ibaretti.

Karadeniz’in incisi olan Trabzon ise yaşanabilir iller arasında 5.sırada yer alıyor. Yapılan açıklamaya göre Trabzon’un durumu şöyle özetlenmiş: Trabzon’da eğitim verileri orta düzeyde. Yalnız, acilen anaokulu öğretmenine ihtiyacı var. Anaokulu öğretmeni açığının en yüksek olduğu ikinci kent. İl kilometre başına en uzun asfalt yola sahip. Buna rağmen trafiği oldukça kötü. Sinemaya ilgi sıralamasında Türkiye’nin dördüncü ili. Kent hayatındaki ve ekonomik verilerindeki gelişimle ön plana çıkıyor.

 

Listenin ilk sırasında ise geçen yılın birincisi Ankara bulunuyor. İkinci sırada ise geçtiğimiz yılı dördüncü bitiren okur yazar oranı en yüksek üçüncü il olan Eskişehir yer alıyor. Metropol kent İstanbul ise 28’inci basamaktan 3’üncü sıraya yükselmiş.

Yaşamak için ideal olmayan on il sıralamasında ise birinci sırada Mardin yer alırken, geçen yıl son sırada bulunan Ağrı’nın yeri yine değişmedi. 

 

 

                                                                                         

Toplam Okunma Sayısı : 1564

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com