Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.12.2011
Türk heyetinde bulunan Hacısalihoğlu: Sudan'da Trabzonlu işadamlarının başarısını övdü.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Afrika’nın en geniş üçüncü ülkesi Sudan’da Trabzonlu işadamlarının başarılı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 

Sudan’ın yeni yatırımlara açık bir ülke olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu; “ Özellikle KOBİ niteliğindeki işletmelerin Sudan’da kurulabileceği bir pazar mevcuttur. ”dedi.
İslam Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere, Sudan’a giden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun heyetinde bulunan TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu bu ülkede yapılan resmi temaslar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir tarafından da kabul edildiklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, Türk yatırımcıların bu ülkeye davet edildiğini, azımsanmayacak sayıda da Trabzonlu yatırımcının başarılı çalışmaları ile karşılaşıldığını aktardı.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, “  Sudan’ın başkenti Hartum’da görüştüğümüz Trabzonlu işadamlarımızın başarılı çalışmalarından gurur duyduk. Trabzonlu Mehmet Caner, Muhammet Erdi Baştürk, Mustafa Baştürk, Avni Kamiloğlu, Münir Aytekin Hartum’da birçok sektörde faaliyetlerini sürdürüyor. Yine Trabzon’dan Derviş Sağlam arkadaşımızda buradaki Trabzonlulara iş yapıyor. İşadamlarımızın işletmeleri başta olmak üzere Trabzonlu işçilerde azımsanmayacak düzeyde olduğunu gördük. Dışa açılan iş adamlarımızı kutluyoruz. Özellikle ülkemiz ve bölgemiz için yeni bir Pazar olan Afrika da Trabzonlu işadamlarının bulunması sevindirici bir gelişmedir.

Türk işadamı Oktay Ercan, Sudan pazarında işadamlarımızın başarılı olmasına güzel bir örnek olmuştur. ”dedi.

Hacısalihoğlu, Devlet Başkanı El Beşir’in TOBB Heyetini kabulünde Hisarcıklıoğlu’nun Sudan’daki Türk yatırımcıların sorunlarını gündeme getirdiğini vurguladı.

İslam Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda  yaptığı konuşmada da TOBB Başkanı M.Rifat Hısarcıklıoğlu, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin önündeki engellerin kaldırılması üzerinde durdu. İslam ülkelerinde girişimciliğin teşvik edilmesi gerektiğini, güçlü ekonomi için kaliteli demokrasinin önemini vurguladı.

57 İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkenin dünya üretimi içindeki payının, Almanya’dan da Japonya’dan da daha düşük olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “ Üretim miktarımız gibi, ticaret rakamlarımız da son derece rahatsız edicidir. Dünya ticareti içindeki payımız %10,5’i geçmemekte. Kendi içimizdeki ticaret de 2010 yılı itibariyle toplam ticaretimizin ancak  % 17’si.” şeklinde konuştu.

 

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3102

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com