Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.12.2011
Polonyalı Çizgiler Sergisi Sanatevinde


 
     

Polonya’nın en seçkin dokuz grafik sanatçısının ve karikatüristin çizimlerinden oluşan sergi Cuma günü Trabzon Sanatevi'nda açılacak.

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi, Mizah Sanatı Derneği ve Polonya Büyükelçiliği’nin ortaklaşa gerçekleştireceği Polonya’nın en seçkin dokuz grafik sanatçısının ve karikatüristin çizimlerinden oluşacak sergi Cuma günü saat 18.00’da Trabzon Sanatevi’nde açılacak.

Polonya, 2011 yılının ikinci yarısında (Temmuz 2011–Aralık 2011) AB Konseyi Dönem Başkanlığı görevini üstlendi. Bu kapsamda, Varşova Karikatür ve Çizim Sanatı Müzesi, Polonya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı sürecinde çizilen karikatürlerden oluşan bir sergi hazırladı. Polonya’nın en seçkin 9 grafik sanatçısının ve karikatüristinin eserleri bu sergide yer alacaktır. Çizimlerin birçoğu mevcut AB konularına ve Polonya’nın AB’deki konumuna gönderme yapmaktadır.


Sergide Polonyalı sanatçılar Julian Bohdanowicz, Jacek Gawlowski, Zbigniew Jujka, Pawel Kuczynski, Malgorzata Lazarek, Andrzej Mleczko, Marek Raczkowski, Henryk Sawka ve Grzegorz Szumowski'nin eserleri yer almaktadır. Sergi 9 Aralık Cuma günü açılacak ve 14 Aralık 2011 tarihine kadar Trabzon Sanatevi’nde gezilebilecektir.

Toplam Okunma Sayısı : 1868

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com