Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.12.2011
Sn. üyemiz, aynı zamanda TMMMO başkanı Veysel Bak, Vakfıkebir MYO da Seminer verdi


TSİAD Üyeleri MYO Öğrencileri ile buluşuyor
 
Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Veysel Z. Bak
Vakfıkebir MYO’da
 “Katiplikten – Mali Müşavirliğe”
Konulu bir sunum yaptı
 
Oda Başkanı Veysel Bak, Muhasebeciliğin tarihsel süreç içinde anlattı. 1960’lı yıllara kadar Türk Girişimcilerinin çoğunun okur yazarlığının bile kıt olduğunu, verginin ise salma usulü ile toplandığına, bu nedenle katiplerin çok önemli insanlar olduğunu espirili, kendine has bir dille anlattı.
 
Vakfıkebir MYO’da görev yapan akademik kadronun ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, salma yöntemi ile toplanan vergi dönemimden başlayarak sırası ile, yılda bir kere verilen beyanname döneminden bugün her işletme için ayda 7 beyanname döneminin özelliklerine; önümüzdeki bir yıl içinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanuna kadar mesleğin geçirdiği çeşitli değişimlerin üzerinden geçildi.
 
Mesleği yapacakların sır saklamayı bilmesi gerektiğini vurgulayan Oda Başkanı Bak, meslekte rekabetin arttığını, ancak bir yıl sonra yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni mesleki alanların açılacağını belirtti.
 
Buluşmada, Vakfıkebir MYO muhasebe öğrencilerine lisans eğitimlerini tamamlamalarını öğütleyen Veysel Bak, nitelikli eleman ya da nitelikli meslek mensubu olmanın yolunun sürekli öğrenmek geçtiğini akıldan çıkarılmamasını öğütledi..
 
Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu Müdür Doç. Dr. Hakan Alp Veysel sunumdan sonra Oda Başkanı Veysel Z. Bak’a ve Trabzon SİAD Genel Sekreteri Recep Ergenç’e birer plaket vererek teşekkür etti.




 
Toplam Okunma Sayısı : 2270

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com