Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.12.2011
Türkiye'nin AB Sürecini Destekliyoruz.



     

       Trabzon Belediye Başkanvekili Nusret Onur İngiltere Büyükelçisi David Reddaway ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

       Ziyarette Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'da hazır bulundu.

       Ziyarette İngiltere Büyükelçisi David Reddaway Türkiye'nin AB'ye üye olmasına tam destek verdiklerini ifade ederek, "Son dönemde İngiltere ve Türkiye arasında iyi ilişkilerin arttığını gözlemliyoruz. Türkiye'nin AB'ye katılmasına sonuna kadar destek veriyoruz. Bana İstanbul'a yapmış olduğum bir ziyaret sonrasında meslektaşlarımızdan teklif almıştım. Trabzon'a gelip burada iş ilişkilerimiz geliştirmek açısından ben bu fırsatı değerlendirmek istedim. Trabzon'a gelip ve İngiliz Ticaret Odasından arkadaşlarla Trabzon'da yapabileceğimiz iş ilişkilerimizi biraz daha yakından görmek istedik. Türkiye'yle İngiltere arasında ki ilişkiler gerçekten güçlü bir şekilde. Bu ziyaretler sonunda ülkeler arası ticaret hacminin %40 artması bu durumu net bir şekilde gösterdiler. Fındık ticareti konusunda Türkiye'nin önemli bir müşterisi olduğunu da biliyoruz ve diğer ticaret alanlarında da birlikte olmalıyız. Büyük projelerinizde tasarım ve teknoloji olarak bilgi paylaşabiliriz" dedi

       Trabzon Belediye başkan vekili Nusret Onur'da Trabzon Belediyesinin yaptığı faaliyetle ilgili bir sunum yaptı. Onur, Trabzon ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin arttırılması için belediye olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmekten kaçınmayacaklarını kaydederek "Trabzon olarak Doğu Karadeniz Bölgesinin en hareketli, faal kentidir. Tarih, Turizm, Spor ve eğitim ve ticaret kenti olan şehrimiz görev süremiz içerisinde çok daha iyi yere gelmiş olacaktır. Trabzon bir ticaret kenti konumundadır. Tarihi İpekyolu üzerinde olan Trabzon şehri ile İngiltere arasındaki iş hacminin arttırılması bizleri de son derece memnun eder. Bu konuda bizim üzerimize bir sorumluluk düşüyorsa bunu yerine getirmek kaçınmayız. Trabzon limanıyla, havaalanıyla, karayoluyla rahatlıkla ulaşılabilen ve bölgesinde merkez konumunda olan bir kenttir" dedi.

       Başkanvekili Nusret Onur ziyaretin anısına İngiltere Büyükelçisi David Reddaway'e fincan takımı hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1565

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com