Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.12.2011
Vali Kızılcık "TRABRİKAB'ın Devam Etmesi İçin Herkes Duyarlı Olmalı"


Trabzon Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) Encümen ve Meclis Toplantısı Birlik Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

         Valilik A Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda TRABRİKAB’ın 2012 yılı gelir ve gider bütçesi 16 milyon 750 Bin TL olarak birlik üyeleri tarafından onayladı.

            Toplantıda katı atıkların ton başına nakledilme bedelinin 27 TL artı KDV fiyatından %10’luk bir artış ile 31 TL artı KDV’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı.

            Belediyelerin alınan çöpler karşılığı olarak ödemesi gereken gecikmiş borçlar konusunda artık harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Birliğimizin 2011 yılı son toplantısına hoş geldiniz diyorum. Çevre hepimizin duyarlı olması gereken bir konu. Zorluklarımız olmakla beraber Türkiye’de örnek bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Eminim ki burada alınacak kararlar ile bu örnek uygulama gelişerek devam edecektir. Çevremizi, şehirlerimizi daha güzel ve daha örnek bir hale getirmeliyiz. Bu kapsamda arkadaşlar firmaya olan borcumuz yaklaşık 8 milyon TL civarına yaklaştı. Bu bedeli belediyeler olarak ödememiz gerekiyor. Belediyelerimizin bu borçlardan ötürü icralık durumu gelmelerini kimse istemez. Ayrıca belediyelerimizin icralık olması durumunda %25’lik bir rakam daha fazladan ödemek zorunda olacaklar. Burada nu konuya öneriler alıp, bu önerilere neticesinde çözümü kavuşturmamız lazım. Buradan çıkacak karara da  herkesin uyması gerekir” dedi.

            Borçların yapılandırılması kapsamında belediye başkanları tarafından alınan öneriler neticesinde borçların %20’lik kısmının ödenerek, kalan kısmın 18 eşit taksitle ödenmesi kararı alındı.

            Kararın ardından Türkiye’ye örnek olan bu uygulamanın devam etmesi adına herkesin özverili davranması gerektiğine işaret eden Vali Kızılcık, borç konusunun bir daha gündeme bile gelmemesi temennisi ile toplantıyı bitirdi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1705

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com