Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.12.2011
Bu bir Yol Öyküsüdür (2) Turgut Özdemir-Foto Galeri


     
 
 
     

Kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. Atasu Baraj gölünün ihtişamını gördükten sonra tekrar vadiye indik. Oradan yolumuzu bularak Şimşirli vadisinden Kuştul Manastırına doğru yol olmaya başladık. Oldum olası çok severim bu vadinin gizemini. Sessizliğin ve sakinliğin zirve yaptığı bir yerdir. İnsana biraz huzur biraz ürperti verir. Ama müthiş dinlendirir. Her zamanki seyrinde akan dere ve üzerindeki mini tarihi kemer köprü vadinin albenisini artırır.

Bu dinleti üzerinde Kuştul Manastırı’nın altına ulaştık. Makus talihini bir türlü yenemeyen Kuştul Manastırı ve çevresinde değişen bir şey yoktu. En son Ağustos ayında ziyaretine gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un dönüşünde yolunu kaybetmesiyle yansımıştı haber bültenlerine de sessiz ününe ün katmıştı.

Bizde hani dedik belki bundan sonra  bir şeyler değişmiştir. Nerde !  Aksine ulaşımı daha zorlaştı. Bırakın yabancıları bizim insanımızın bile bir çırpıda yolunu bulup gitmesi bile zor. Hep yazdık gene yazalım. Şimdi Atasu Baraj gölünün o güzelliğini geçip Kuştul’a gitmek gezilere daha büyük renk katar. Ama adres sormaktan yorulur insan. Şu yön tabelaları büyük yatırım gerektiren icatlar olmazsa gerek.

Her yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dünyaca ünlü Manastırı’nın şifresi beyaz perdede Temel tarafından çözüldü. Şimdi soruyoruz Kuştul Manastırı’nın en azından yolunun şifresi kim tarafından ne zaman çözülecek..?

 
 
 
 

     
 
20.12.2011
 
     
     
 
20.12.2011
 
     
     
 
20.12.2011
 
     
     
 
20.12.2011

KAYNAK (61 HABER)

Toplam Okunma Sayısı : 1606

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com