Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.12.2011
İhracat ve Vergi Rekortmenleri Plaketlerini Aldı


 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen 2010 yılı İhracat ve Vergi Rekortmenleri Plaket Törenine katıldı.

         TTSO’da gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, çeşitli oda ve borsaların başkanları, üst düzey bürokratlar, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, ödül alan üyeler ile çok sayıda kişi katıldı.

          Trabzon’un ihracat ve Vergi Rekortmenlerini kutlayan Vali Kızılcık, rekortmenlere başarıların devamını dileyerek, “2010 yılı İhracat ve Vergi Rekortmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bazı alanlarda kanunlarımızın çok ciddi reformlar görmesi en büyük dileğimiz. Bu konuda ki görüşlere sonuna kadar katılıyorum. Odalar ve Borsalar Birliği yatırımcıların önünün açılması gereken konularda hep destek verdiler. Böylece ülkemiz ekonomik büyüme alanında bir başarı öyküsüne imza attı. Farklı görüşler olsa da uluslararası alanda kazanılan itibar, ekonomik krizlere karşı dimdik ayakta durmamıza rağmen çok memnunuz” dedi.

          Demiryolu Projesi kapsamında Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, bu projenin hayati bir öneme sahip olduğunu altını çizerek, “Demiryolu projesi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi, Trabzon’un Anadolu’ya bağlanması için olmazsa olmaz projelerin başında geliyor. Bu anlamda Ulaştırma Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor. Bu projenin güzergahının belirlenmesi için geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Trabzon’umuzun tüm unsurlarının bu toplantıya katılmasını ve katkı sağlamasını arzu ediyorum. Bu projenin hayata geçirilmesi adına çok önemli bir adım olacağını değerlendiriyorum. Demiryolunun da hayata geçirilmesi ile Trabzon’umuzun bir lojistik merkez olması kesinleşecektir. Trabzon’umuzun lojistik merkezi olması için projeler hazırladık. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

          İlimizin demiryolu özlemi ve talebini destekleyen Hisarcıklıoğlu, “Bir şehrin ekonomisinin gelişebilmesi için ulaşım olmazsa olmazdır. Denizyolu var, havayolu var, Karadeniz Sahil Yolu var, olmayan ne? Demiryolu. Bu da bizim İç Anadolu’ya, güneye açılan kapının başında geliyor. Birlikte hareket edersek kısa bir sürede bunu başarabiliriz. Atatürk bile bunu söylemiş. Eğer bu millet Atatürk’ü seviyorsa Trabzon’a demiryolunu getirir. Bunun için elbirliğiyle hareket etmeliyiz. Bana bu konuda ne vazife düşüyorsa, Ankara’da hemşeriniz ve kardeşiniz olarak derhal yapmaya hazırım” ifadelerine yer verdi.

          Trabzon’un tarihteki ticari kimliğini ve zenginliği İpek Yolunun canlanmasıyla yeniden kazanacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Trabzon tekrar tarihteki bu rolünü oynayabilir. Sarp’taki kapının yapılma nedeni budur. Modernizasyonu yaparak bekleme sürelerini yarı yarıya azalttık. Esas amaç Trabzon’dan geçecek ve Çin’e kadar gidecek bir güzergahtır. Şu fikri toprağa tohum olarak attık ya tarihi İpek Yolunun yeniden canlandırılması konuşuluyor artık bu tohum bu toprakta verecek. Trabzon tarihteki rolünü tekrar oynamaya başlayacak. Bunun için alt yapısını çok iyi hazırlamak lazım. Bunlar olursa otomatik olarak lojistik merkezi de olacak” biçiminde konuştu.

          Konuşmaların ardından 2010 yılı ihracat rekortmenleri, kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ile TTSO üyeliğinde 50. Yılını dolduran ve yeni teknoloji geliştiren oda üyelerine ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1770

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com