Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.12.2011
Akbank'tan turizmciye 'Turizm Destek Paketi'


Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan turizmle ilgili 2011 analizi ve 2012 beklentilerini araştıran Akbank, yeni yılda turizmciye 1 milyar TL değerinde 'Turizm Destek Paketi' vereceğini açıkladı.

 

  

Akbank, turizm sektörüne yönelik yeni bir destek paketi hazırladığını açıkladı. Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kapsamlı bir sektör araştırması yaptıklarını ve sektörün geleceğe ilişkin beklentilerini belirleyerek, "Turizm Destek Paketi"ni geliştirdiklerini söyledi.

Akbank'ın otel, cafe, restoran, acenta, mağaza gibi sektörün farklı birimlerinde yaptırdığı araştırma sonucuna göre firmaların, yüzde 71'i 2011 yılının olumlu geçtiğini düşünüyor. Sektörde yer alan firmaların yüzde 34'ü 2011 yılı içinde yenileme ya da yatırım gerçekleştirirken, konaklama sektöründe yer alan firmaların yüzde 53'ünün ciroları ise son iki yılda artış gösterdi.

SEKTÖR 2012'DEN UMUTLU

Araştırmaya göre, 2012 yılı sektör beklentilerinin de oldukça olumlu olduğu saptandı. Firmaların yüzde 72'si önümüzdeki iki yıl boyunca cirolarının artacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan firmaların yüzde 58'i 2012 yılı için tesislerinin büyüyeceğini, yüzde 67'si de gelecek iki yılda tesislerinin doluluk oranlarının artacağını öngörüyor.

Sektördeki gelişmeleri yansıtarak geleceğe ilişkin planlama ve öngörüler için önemli bir kaynak olan araştırmaya göre farklı coğrafyalarda meydana gelebilecek çeşitli olumsuzluklara rağmen önümüzdeki 2 yıl boyunca sektörün turist sayısında ve turizm gelirinde artarak büyümeye devam edeceği tespit edildi.

 

KREDİ KULLANANLARA ÜCRETSİZ HAVALE, EFT, ÇEK TAHSİLATI

Turizm Destek Paketi'ni geliştiren Akbank, kredi koşullarında esnekliğin yanı sıra firmalara çeşitli avantajlar da sunuyor.

Buna göre, Akbank Turizm Destek Paketi üzerinden kredi kullananlar firmanın mali yapısına göre belirlenen kredi vadesi ve geri ödeme koşulları gibi konulardaki esnekliğin yanında, maliyet avantajına da sahip olacak.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar ayrıca, tedarikçilerden, tur operatörlerine kadar geniş bir yelpazede iş yaptıkları ikinci ve üçüncü şirketlere ilişkin ödeme ve tahsilatlarda "ücretsiz hizmet" alma kolaylığını da yaşayacak.

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, önümüzdeki dönemde turizmin Türkiye için çok daha önemli olacağına işaret ederek, "Herşeyden önce artan sanayileşme ile birlikte karbon kotalarımız azaldıkça, alternatif arayışlarımız artacak. Bunun bilinciyle, 1 milyonu aşan yatak kapasitesi ile dünyanın en çok yatağa sahip ilk 10 ülkesi arasında yer alan Türkiye'de turizm yatırımlarına özel bir önem vermek gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin turizm sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için sektöre desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

Turizm sektörünün de bunun bilinciyle yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de Akbank KOBİ Bankacılığı olarak konaklama başta olmak üzere acenta, operatör, mağaza, restoran gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik Turizm Destek Paketi'ni geliştirdik. Firmalarımız Akbank Turizm Destek Kredisi'ni yapacakları yeni yatırımlar için olduğu kadar, yeni sezon için ihtiyaçları olan işletme kredisi olarak kullanmak üzere de alabilecekler. Turizm Destek Kredisi kullanan müşterilerimiz ayrıca, kullandıkları kredi tutarına göre, ücretsiz havale, EFT ve çek tahsilatı gibi çeşitli avantajlardan yararlanacak"

Gür "100 bin liraya kadar Turizm Destek Kredisi kullanan Akbank müşterileri kredi kullandırımını takiben üç ay boyunca ücretsiz olarak; Akbank Kurumsal İnternet Şubesi'nden sınırsız havale ve EFT ile Akbank şubelerinden 10 adet havale, 10 adet EFT işlemi ve 10 adet çek tahsilatı yapabilecekler. Akbank'tan 100 bin TL'nin üzerinde Turizm Destek Kredisi kullananlar ise, kredi kullandırımını takiben 3 ay boyunca ücretsiz olarak; Akbank Kurumsal İnternet Şubesi'nden sınırsız havale ve EFT ve Akbank şubelerinden 20 adet havale, 20 adet EFT ve 20 adet çek tahsilatı gerçekleştirebilecekler" diye konuştu.

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaan Gür, 2012′de turizm sektörüne kullandırmayı düşündükleri toplam kredi tutarını 1 milyar TL olarak öngördüklerini ifade etti.

KOBİ'lere verdikleri krediler arasında turizmin payının yüzde 5 olduğunu bildiren Gür, yeni yılda bu oranın üstüne çıkmayı arzuladıklarını da sözlerine ekledi.



Toplam Okunma Sayısı : 1753

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com