Rehber :
   
Enerji Ürünleri & Tarım Makinaları
Özsöz Ticaret
Can Makina & Jeneratör
Vatan Jeneratör
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.12.2011
Vali Kızılcık: "Alacahan ve Hacıyakupoğlu En Kısa Sürede Turizme Kazandırılacak"


 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanan tarihi Alacahan ve Hacıyakupoğlu konaklarında incelemelerde bulundu.

            Vali Kızılcık’a restore edilecek olan tarihi konakların ne aşamada olduğu hakkında İl Genel Sekreteri İbrahim Kul bilgi verdi.

            4 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması adına yapılan faaliyetlerin devam ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel zenginliklerini turizme kazandırılması için bir dizi proje hazırladık. Bu kapsamda projesi hazırlanan konaklarımızın restorasyon işlemlerini hızla bitirmeye amaçlıyoruz. Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyanın görmesi gerekiyor” dedi.

            Vali Kızılcık, restorasyon çalışmalarında tarihi dokunun bozulmamasını amaçladıklarını dile getirerek, "Yaptığımız çalışmalar arasında yer alan Alacahan ve Hacıyakupoğlu konaklarının, zarar görmüş ve bozulmuş kısımlarının aslına uygun olarak en kısa sürede yenilenerek turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz. Yöremizdeki turizm değerleri geleneksel mimari korunarak zenginleşecek" ifadelerine yer verdi.

            Trabzon’umuzun tarihi ve mistik dokusunu ortaya çıkaracak proje hakkında da bilgi veren Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Alacahan 1 milyon 184 bin 401 TL ve Hacıyakupoğlu Konağı ise 786 bin 613 TL proje bedeli ile ihale edildi. İnşallah bu tarihi yapılarımızı en kısa sürede düzenleyip turizme kazandıracağız. Konaklar Trabzon'un turizm potansiyelinin arttırılmasına ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacaktır."
            Restore edilecek Alacahan 488 metrekare, Hacıyakupoğlu Konağı ise 2 bin 170 metrekarelik bir alana sahip. 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1443

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com