Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.12.2011
Vali Kızılcık, "Girişimciler İçin Artık Kaynak Sorunu Yok"


“İş yapmak istiyorum, ama parayı nerden bulacağım dönemi bitti” Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü, paydaş kuruluş amirleri ve basın mensuplarıyla birlikte Zorlu Grand Otel’de düzenlenen Dördüncü Proje Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

            Toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, TKDK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.Ülkemizde başta devletimiz olmak üzere, Avrupa Birliği’nden temin edilen kaynaklar sayesinde eskisi gibi hiçbir girişimcinin kaynak sorunuyla karşılaşmadığının altını çizen Vali Kızılcık, “Devletimiz hem kendi öz kaynaklarından hem de AB’den temin edilen kaynaklarla iş yapmak isteyen vatandaş ve özel sektöre çok ciddi kaynaklar sağlamaktadır. Geçmişe döndüğümüzde iş yapmak isteyenler kaynak bulmakta zorlanıyordu. Bunlar çok eski tarihlerde değildi. Bizde politik gücümüzü kullanarak, proje sunmadan ödeneklerin bir kısmını alabiliyorduk. Aldıktan sonra da o paranın nerelere harcandığını çok iyi biliyoruz. Dünyada söz sahibi olan ülkemizde iş yapma mantığının değiştiğini belirtmek isterim. İş yapmak isteyenlerin proje sunmaları gerekmektedir” dedi.

            Projelerin ilgili kurumlar tarafından ciddi şekilde takip edildiğini belirten Vali Kızılcık, artık sadece girişimcilerin düşüncelerini bir projeye yansıtması gerektiğini kaydederek,“Projelerde sunulan kurumlar tarafından ciddi bir şekilde takip edilmektedir. Bu Türk bürokrasisinin ve Türk girişimcisinin iş yapma mantığının geliştiğini gösteriyor. Yaşadığımız bu gelişmeleri ülkemizin Avrupa ile yarışacak düzeye geldiğinin bir göstergesi olarak görüyorum. İş yapmak isteyen girişimcimiz yeter ki bu düşüncesini bir projeye yansıtsın. Gerçekten hiçbir sıkıntı ile karşı değiliz. Projelerinizi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği’nin fonlarından, kısacası kurumların çıktığı çağrılardan karşılama imkanına sahipsiniz” şeklinde konuştu. İlimizde projeye dayalı kalkınmanın hayata geçirildiğini ifade eden Vali Kızılcık, bürokratik engellerin kaldırılması adına da her türlü desteği vereceğine işaret ederek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Su ürünü üreticilerin desteklenmesini Trabzon için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kaynaklardan Trabzonlu hemşerilerim yine en fazla payı alacağını ümit ediyorum. Çok önemli girişimcilerimizin olduğunu değerlendiriyorum. Trabzon’umuzda projeye dayalı kalkınmanın hayata geçirildiğini sevinerek görüyorum. Bu anlamda da diğer illere oranla daha fazla kaynağı Trabzon’umuza çekebileceğimizi değerlendiriyorum. Bugüne kadar hangi alanda çağrıya çıkıldıysa Trabzon’un önde olduğunu gördük ve tecrübe ettik. Bu çağrıda da aynı başarının sağlanacağına inanıyorum”

            TKDK İl Koordinatörü Muhammet Bozali’de çağrıya çıkılan 4. Başvuruların süresi ve kapsamı hakkında bilgi verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1340

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com