Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.12.2011
Kulüp Genel Borcu 99 Milyon 741 Bin 240 Tl Olarak Açıklandı


     
 
 
     

Trabzonspor’un 42. Dönem 65. Olağan Genel Kurulu Hamamizade İhsanbey Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kulüp Genel Sekreter  Hasan Yener kongrenin açılış konuşmasını yaparak divanın oluşturulması için verilen önergeyi oyladı. Genel Kurul, Divan Kurulu’nun oluşmasıyla başladı. Kongre Divan Kurulu Başkanlığına seçilen İlhami Algan, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunarak genel kurul üyelerine seslendi.

Kulübün talihsiz bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Algan, “Etik Kurulu raporunun ortaya çıkmasına rağmen Trabzonspor’u adeta olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Fenerbahçe 14 maça müdahaleyle suçlanıyor. Bu durumdaki bir Fenerbahçe Futbol Takımı Spor Toto Süper Lig’de yarışa devam ediyor. Değil 14, bir maçta bile şike yapsaydık bizi ligden değil, Türkiye’den uzaklaştırmaya kalkarlardı. Bizim bizden başka dostumuz yok. Gerek eleştirirken, gerek özeleştiri yaparken dikkatli olmalıyız. Hocamıza, kulübümüze, futbolcularımıza sahip çıkmalıyız. “Siz hiç koca bir şehirde tek bir şeye aşık olunduğunu gördünüz mü” demiş Trabzonspor Dergisi’nde bir bayan taraftarımız. Böyle bir takıma ve şehre sahibiz. Buradan hareketle hayırlı bir kongre geçirmemizi diliyorum.” diye konuştu.

Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin ise kulübümüzün gelir ve gider tablolarını genel kurul üyelerine sundu.

Geçen sezon kulüp tarihinin en fazla puanının toplandığını, hak ettiğimiz şampiyonluğun tarafımıza verilmesi gerektiğine dikkat çeken Zengin, “Ülkemizde teslim edilmeyen haklarımız UEFA tarafından teslim edilmiştir. Ülkemizi Düşler Sahnesi olarak değerlendirilen Şampiyonlar Ligi’nde en iyi şekilde temsil ettik. Aldığımız 7 puan ve ortaya koyduğumuz performans sonucu UEFA’dan teşekkür yazıları aldık” diye konuştu.

Borsa konusuna da değinen Zengin, “Borsa konusunda yaptığımız çalışmalarla olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki 25 yıllık yükümlülüklerimiz de hesaba katıldığında kulübümüze yapmış olduğumuz maddi değer 330 milyon dolar olmuştur. Kısa vadede 50 milyon TL nakit girdi sağlandı. Bu sayede ekonomik ve idari istikrar sağlandı. Bu başarıda en büyük güç oldu. Bunun detaylarını faaliyet raporumuzda sunduk” dedi.

Futbol akademisi projesini de devreye soktuklarını, dünya çapında bir organizasyon gerçekleştirdiklerini de belirten Zengin, “Çağın gerektirdiği birçok proje hayata geçirildi. Bir ilk olan sezonluk kombine satışından da son derece başarılı sonuçlar elde edilmiştir.” Dedi.

Zengin, daha sonra kulübümüzün konsolide bilançosunu da özet olarak aktardı.

Daha sonra söz alan eski Asbaşkanlarımızdan Ömer Gürsoy, son yaşanan şike olaylarından sonra camianın yeterince yönetimin ve kulübün yanında olmadığını belirtti. Camianın yönetimin yanında olması halinde hiçbir gücün karşılarında duramayacağını ifade eden Gürsoy, “Yarından tezi yok, bu sorun çözülene kadar, kayıtsız ve koşulsuz yönetimin yanında olmak her Trabzonsporluyum diyenin görevidir. Yönetimimiz bu pisliğe bulaşmadı diye mi yanında değiliz. Yönetim camia ile kulüp arasında bir kopukluk varsa bunun çözülmesi gerek” diye konuştu.

Diğer bir söz alan genel kurulu üyemiz Mehmet Cevahir ise düşünmeden hareket eden insanin nişan almadan ateş eden avcıya benzediğini belirterek söze başlayarak, “Rastgele kamuoyu önünde konuşulanlar ve yazılanlar Trabzonspor’a zarar veriyor. Futbolumuz sıkıntıda. Yönetim olarak bizlere atılan çamurlar kurudu ve düştü. Bize yansımadı. Bu bir mutluluk. Bize böyle olaylar yakışmaz. Yönetim, teknik direktör, futbolcular ve taraftarımıza yakışmaz. Hatalarını da değerlendirerek yönetimin yanında olmak bizim asli görevimizdir. Ciddi bir hata yapmadığı sürece yanında olmalıyız. Şenol hoca bizim hocamızdır. Günahıyla sevabıyla hocamızdır. İnsandır hata yapabilir. Muhasebesini iyi yapacak başarıya katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirecektir. Futbolcularımız da formalarının haklarını vereceklerdir. En güzel günler henüz yaşamadığımız günlerdir. En güzel günler bizim olsun.” dedi.

Son olarak söz alan Burhan Atalar, yönetim kurulumuza ve başkanımıza teşekkür ederek, “Bugün burada göğsümüz kabarık duruyorsak bunu bu yönetime ve başkanı borçluyuz. Lütfen neden bu başkanı bugün alkışlamıyoruz” demesi üzerine salondakiler alkışa durdular.

Konuşmaların ardından denetleme kurulu raporunun okunmasına geçildi. Kulüp konsolide tahmini bütçesi 362 milyon 250 bin TL, kulüp genel borcunun ise 99 milyon 741 bin 240 TL olarak açıklandı.

Kulüp yıllık üye aidatlarının aynı şekilde devam edilmesini uygun gördüklerini belirten Kulüp Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, üyeliğin yıllık 60 TL olduğunun altını çizdi.

Mali tablolar ise genel kurul üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Kulübümüze bağlı şirketlerin tahmini bütçelerinin okunması ve onaylanmasının ardından dilek ve temennilere geçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Ermaş Baş, şikeyle ilgili devam eden davanın iddianamesini göstererek, şampiyonluğun Trabzonspor’a verilmesini söyledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1281

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com