Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.12.2011
Vali Kızılcık, "Trabzon'a Değer Katacak Yatırımlara Her Zaman Desteğe Hazırız"


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AGS Medikal tarafından Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete sokulan Diş İmplant Fabrikası’na giderek incelemelerde bulundu.

Fabrikada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Kızılcık, ilimizde katma değeri yüksek sanayi ürünlerinin üretilmesi için girişimciler tarafından yapılacak çalışmalara destek olmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıya Vali Kızılcık yanı sıra Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, AK Parti ilçe Başkanı Harun Demirci katıldı.

Vali Kızılcık, AGS Medikal’in gerçekleştirdiği teknoloji yatırımı ile Türkiye, uluslararası standartlarda dünyada implant teknolojisine sahip olan ve geliştiren 8. ülke olduğunu belirtti.

Teşvik nedeniyle ilimizin girişimciler tarafından bir cazibe merkezi olarak görüldüğünü kaydeden Vali Kızılcık, “Doğu Karadeniz Bölgemizde coğrafi yapımız itibariyle çok düz bir araziye sahip değiliz. Biz aslında bu gerçekten hareketle gelişim stratejimizi turizm üzerine kurmuş bulunmaktayız. Aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi içinde büyük çaba sarf etmekteyiz. Devletimiz ilimizi teşvike en mazhar iller arasına aldı. Dolayısıyla biz aynı zamanda turizmin yanında katma değeri yüksek sanayi ürünlerimizin de üretimini ciddi olarak destekliyoruz. Nitekim Görkem Bey altı ay önce bize geldiğinde teşviki göz önünde bulundurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de teknik kapasitesinden istifade etmek istediler. Sıradan ürün üretmeyeceklerini, dünyada stratejik önemi olan en hızlı büyüyen pazarlardan biri olan implantı üreteceklerini bize ifade ettiklerinde gerçekten biz heyecanlandık. Bu konuda bölge olarak sonuna kadar arkalarında olduğumuzu ifade ettik. Tüm unsurlarımız ile teşvikten istifade edebilmeleri için ve Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan parselleri en iyi şekilde değerlendirmek için kendisine burayı tahsis ettik” dedi.

Trabzon’a önemli bir yatırım kazandırmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “Trabzon Limanının bize sağladığı avantajlar ile İran pazarını çok önemsiyoruz. İlimizden Kafkas Pazarına ve Orta Doğu pazarına açılmak çok önemli. Bu fabrikayı da dünyada implant üretimini gerçekleştiren az ve nadir ülkelerden biri haline getirdiği için Görkem Beye teşekkür ediyorum. Zira bu fabrika ile implant üretimini gerçekleştiren 8. ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız. Ekonomik anlamda dünyanın 16. büyük ülkesi konumundayız. 2023 yılında hedefimiz dünyanda ilk on ülke arasına girebilmek. Biz bunu gerçekleştirebilecek kapasiteyiz. Burada gördüğümüz bu rekabetçi ve yaratıcı ruh olduktan sonra global ekonomide hedeflerimize ulaşmak mümkündür. Devlet olarak biz müteşebbisimizin ulusal ve uluslararası alanda daha rekabetçi olabilmesi için ihtiyaçlarını karşılamak ve onları teşvik etmek için yardıma hazırız. Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi yatırımların gerçekleşme süresi olarak Türkiye’nin örnek organize sanayilerinden bir tanesidir. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, fabrikanın kuruluş aşamasında kendilerine hiçbir desteği esirgemeyen Vali Kızılcık’a minnettar olduklarını belirtti.

Fabrikayı davetliler ile birlikte gezen AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, ayrıca ürettikleri implantlar hakkında bilgi vererek hedeflerini açıkladı. 

 

 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1402

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com