Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.12.2011
Turhan, "Karadeniz Birbirine Daha Fazla Yaklaşacak"


     
 
 
     

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, 10 yıl içinde Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi'nde 100 kilometre uzunluğunda tüneller yapmayı hedeflediklerini söyledi. Genel Müdür Turhan, "Karadeniz birbirine daha fazla yaklaşacak" diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi yolları üzerine 10-12 yıl içersinde yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda tüneller yapmayı hedeflediklerini söyledi. Turhan, özellikle liman kentlerinin yurt içi pazarlarına ve yurtdışı pazarlarına ulaşımını sağlayacak yollarda dağlık arazilerle karşılaştıklarını ancak bu güzergahlarda yüksek standartlarda yolların yapılması gündeme geldiğini belirtti. Genel Müdür Turhan söyle konuştu: "Önümüzdeki 10-12 yıl içersinde 100 kilometreye yakın yeni tünel yapmamız gündemde. Ağırlıklı olarak bunlar Karadeniz bölgesi ve Akdeniz bölgesindeki yollarımız üzerinde" dedi

BAYBURTLU GÜNÜ BİRLİK TRABZON'A GELECEK

Karayolları Genel Müdürü Turhan, "Yine o güzergahın devamında Kırık Tüneli var, İspirle Aşkale arasında. O da 5,6 km civarında, etüt çalışmaları devam ediyor. Böyle sırasıyla gidersek, Cankurtaran Tüneli'ni ihale ettik, onlar devam ediyor. 2 bin metre tamamlandı. Yol sonu itibariyle 2 bin metrenin üzerine çıkacağız. Araklı-Dağbaşı üzerinde yaptığımız tünel çalışmalarında devreye girdik. Giriş kazıları tamamlandı. Tünel içi kazılarına devam edeceğiz. 2 yıl içersinde de inşallah burayı trafiğe açmayı hedefliyoruz. Bu bize ne sağlayacak, Bayburt sahile 90 km daha yakınlaşacak. Gümüşhane üzerinden şu anda ulaşımını sağlayan yol kısalacak. Bayburtlu artık günü birlik Trabzon'a gelecek, deniz havası alacak, sonra günü birlik olarak Bayburt'a gidip Çoruh kenarında havasını alıp dönebilecek anlamına geliyor" diye konuştu.

KARADENİZ BİRBİRİNE YAKINLAŞACAK

"Salmangas iki yılda bitecek. Zigana tüneli ihaleye hazırlanıyor" diyen Genel Müdür Turhan, "Cankurtaran tünelinde 2 km gidildi, Kırık tüneli 5-6 km olacak. Aynı zamanda Karaçam-Bayburt arasına tünel düşünülüyor. Kop tünelinin de ihalesi yapıldı. Şu anda o koridorda Trabzon'u iç Anadolu'ya bağlayan güzergah da Torul'la Gümüşhane arasında 9 tane tünel var. Onlarda çalışılıyor. Gümüşhane Trabzon'un bir parçası gibi olacak. Giresun Eğribel tünelinin de proje çalışmalarının hazırlanıyor. Araklı-Dağbaşı Aydıntepe-Bayburt güzergahının avantajı var. Belirli bir eğimle yükselip tünel girişini yakalayabiliyorsunuz. Köprübaşı-Beşköy istikametinden gidip oradan Bayburt'ta gitmenizde derin bir vadi var çok zig-zaglı yollarla yükseklik kazanmanız lazım. Karaçam-Bayburt arasına da bir tünel düşünüyoruz. Karaçam'ı Bayburt'a bağlayacak. Böylelikle Karadeniz birbirine daha fazla yaklaşacak" dedi.

KAYNAK (61 HABER)

Toplam Okunma Sayısı : 1677

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com