Rehber :
   
Mobilya Mağazaları
Burak Mobilya
Mürtezaoğlu Mobilya
Efendi Mobilya
Gorz Mobilya & Pekerler Mobilya
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.12.2011
Vali Kızılcık'ın Projesi Meyvesini Veriyor


 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından silah kullanımının azaltılması, eğitime katkı ve öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla silah ruhsatından alınan yardımlarla hayata geçirilen anaokulunun açılışı yapıldı.

        Kalkınma Mahallesi’nde 4 derslikli olan anaokulunun açılışına Vali Kızılcık’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, YGS Trabzon 1. si olarak adı anaokuluna verilen Kaan Dinler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

        Hayata geçirilen proje ile Trabzon’un eğitimde seviyesinin yükseltilmesini amaçladıklarını belirten Vali Kızılcık, “Hacim olarak çok büyük olmayan ancak, anlam ve değer olarak fevkalade önemli bir anaokulu açılışını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorum. İnsana yapılan bir yatırım olduğundan bu açılış daha da anlamlı olmaktadır. Ülkelerin birbiriyle yarışmasınada en önemli unsurun eğitim olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolaysıyla Trabzon’umuzda eğitimi daha üst noktalara taşıyabilmek için bir çalışma programı başlattık. 2011 yılında üniversiteye giriş sınavında başarılı olan yavrumuzun ismini teşvik amacıyla anaokuluna verdik. Böylece anaokullarımızın sayısını arttıracağız ve başarıyı da ödüllendirmiş olacağız. Kaan kardeşimizde ilimizde birinci olarak ülkemizin güzide üniversitelerinden birini kazanmıştır. Kendisinin başarısında katkıları olan öğretmenlerimizi ve ailesini tebrik etmek istiyorum” dedi.

         Projeyi 2012 yılında da devam ettirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bu okulda 78 yavrumuz eğitim görecek. Kaan Dinler adlı yavrumuzun üniversiteye giren öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum. 2011-2012 eğitim öğretim yılında da birinci olan öğrencimizin ismini yeni yaptıracağımız anaokuluna vermeyi hedefliyoruz. Bu okulumuzun her safhasında takibini sağlayan Vali Yardımcımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, çalışma arkadaşlarına ve burayı kısa sürede tamamlayan firmaya teşekkür ediyor, anaokulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yıl anaokuluna kaydolan öğrenci sayımız 15 binin üzerindeydi. 15 binin üzerinde yavrumuzu eğitim hayatına katarak onların daha şimdiden sosyalleşebilmeleri ve başarılı olmalarına imkan sağlıyoruz”

         Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı ise, Vali Kızılcık tarafından hayata geçirilen örnek projenin önemli bir adım olduğunu kaydederek, “Belki anaokulumuz fiziki olarak çok büyük bir anaokulu değil. Silah ile kalem tarihte pek anlaşmış değildir. Bizim insanımız silah kullanmayı bir tutku haline getirmiştir. Hoşumuza gitmese de insanların duygularını hayırlı işlere kanalize etmeliyiz. Bu çalışmada anlattığım konuya çok önemli bir örnek oluşturmaktadır. Bilmeyenler olabilir Sayın Valimiz burayı silah tutkunlarından alınan para ile yaptırmıştır. Bu bakımdan Sayın Valimize şükranlarımızı tekrar sunuyorum” şeklinde konuştu.

         Vali Kızılcık tarafından hayata geçirilen projenin kendisinin çalışma azmini arttırdığını ifade eden Kaan Dinler, “Trabzon Valimiz tarafından hayata geçirilen proje bence tüm Türkiye’ye örnek olması gerekir. Valimize bu projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Yapılan teşvikle eğitimde başarı artacaktır. Bende anaokulundan eğitim almış biri olarak anaokulu eğitiminin önemine inanıyorum. Bu bağlamda açılan yeni anaokulumuzda ülkemize faydalı bireyler yetişecektir” biçiminde konuştu.

         Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve beraberindekiler anaokulunun açılışını gerçekleştirdiler. Vali Kızılcık, anaokulunu gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1374

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com