Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.01.2012
İhsan Öksüz Yazdı…


     
 
 
     

Trabzonspor kendine sürekli ters gelen Manisapor'u kendi sahasında nihayet ilk kez yenerek şeytanın bacağını kırdı. Ama maç bordo mavili ekip adına çok zor geçti. İkinci yarıda ise adeta gitti-geldi!

Kaos ortamındaki Türk Futbolu'nun 2011-12 sezonunun ikinci yarısının açılış maçlarından biri Trabzonspor'la Manisaspor arasında oynandı. Bunca kargaşaya, belirsizliğe, sadece 10 günlük devre arasına rağmen ve iki ekipte önemli eksiklere rağmen yine de ilk yarıda iki ekip de beklenin üstünde bir performans sergilediler.

Trabzonspor'da Colman, Alanzinho, Marec Cech gibi, Manisaspor'da ise ısınırken sakatlanan Mehmet Güven ile Yiğit İncedemir ilk tertiplerde yoktular. Buna rağmen takımlar golü düşünen bir tarzda oynamaya çalıştılar. Trabzonspor bu sezon belki de ilk kez her iki kenarı da bu kadar fazla kullandı. Ama kenarlardan gelen toplar ya yerini bulmadı, ya da vuruş yetersizliğini kendini gösterdi. Biri hariç tabii... O da orta sahadan atılan uzun bir topu kovalayan Burak'ın sağ çaprazda rakibinden çok iyi sıyrılıp topu Halil'e çıkarması ile gelen gol pozisyonu... Bunun dışında yine Burak patentli bir atakta Volkan Şen çok net bir pozisyonda topu auta vurdu. Trabzonspor ilk yarı boyunca hücumu daha çok düşündü. Bu nedenle geride açıklar verdi. Savunma ve orta saha oyunculara hücuma çıkarken çok top kaybettiler.

Manisaspor, Trabzon'da hiç yenilmedi. Belki bunun bilinç altındaki baskısı nedeniyle yine iyi başladı maça... Hele 13. dakikada Isaac'in yakaladığı net bir pozisyonda yan hakemin yarım metrelik ofsaytı kaçırmasına rağmen golü yapamamış olması kendi adına şanssızlıktı.

İkinci yarı ise tam bir İngiltere Premier Ligi gibiydi! Önce Burak'ın şutunu kaleci İlker önledi, sonra Celustka'nın şutu yan direkten döndü. Ve akabinde Manisa'da Murat Erdoğan oyuna girince bir anda pozisyonlar değişti. Önce İsaac takımının beraberliğini sağladı. Ardından tam 3 net pozisyondan daha yararlanamadılar. Şenol Güneş'in Zokora ve Volkan'ı, ardından da Serkan'ı alıp yerlerine Colman, Pawel Brozek ile Ferhat'ı oyuna sokması ise kırılma anı oldu. Colman'ın Burak'a tam da istediği topu atması ile golcü oyuncu takımını öne geçirmekte zorlanmadı. Burak böylece hem attırdığı, hem attığı gollerle takımın bir kez daha kurtarmış oldu.

Trabzonspor galibiyete rağmen henüz dinlenebilmiş değil... Bu açıkça göründü. Manisaspor ise rahatlıkla alıp götüreceği tek puana razı olmayınca evdeki bulgurdan da oldu. Hüseyin Göcek maçın başında Hüseyin Tok'un ceza sahasının hemen önünde iki eliyle kestiği topa devam dedi ama, maçın 90'ıncı dakikasında Aykut'un eline çarpan ve aynı yerdeki pozisyona serbest atış verdi! Ayrıca sarı kartı olan Serkan Balcı'ya ikinci sarıyı dolayısıyla kırmızı göstermeyi unuttu! Glowacki'nin rakibinin ayağına kasıtlı basışını da es geçti!

(YENİŞAFAK)

Toplam Okunma Sayısı : 1484

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com