Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.01.2012
Hız Şampiyonunun Tercihi Murat 124


     
 
 
     

Motoru ile hız rekoru kırsada normal hayatta klasik otomobiliyle 90 km hız yapabiliyor. Yarışmalarda motosikletiyle 250 kilometre hızla mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, memleketi Sakarya'da hızı saatte maksimum 90 kilometre olan 1976 model Murat 131 marka klasik otomobiliyle dolaşıyor.

Kullandığı otomobil hakkında da bilgi veren Sofuoğlu, klasik arabayı ilk gördüğünde beğendiğini ve satın aldığını söyledi.

Milli motosikletçi ''54 KS 001'' plakasını özellikle kullanmak istediğini ve bu plakayı alabilmek için 3,5 yıl beklediğini dile getirerek, ''Otomobilimi satmak istemiyorum. Diğer otomobilleri değiştirebilirim ama bu klasik araba kalıcı olacak. Otomobilimi başka otomobillerle hiçbir zaman değiştirmeyeceğim. Evleneceğim zaman bu otomobili gelin arabası yapacağım'' diye konuştu.

Otomobilinin plakasını ise ''Sakaryalıyım, Kenan Sofuoğlu'yum, 1 numarayım'' olarak tanımlayan Sofuoğlu, otomobilin hızının maksimum 90 kilometreye ulaşmasını da ''Bu otomobille istesem de radara yakalanmıyorum'' diyerek esprili bir dille anlattı.

Sofuoğlu yurt dışında klasik arabalara daha fazla değer verildiğini belirterek, ''Geçtiğimiz günlerde yurt dışından misafirlerim geldiğinde hepsi klasik arabama ilgi gösterdi, hepsi de arabamda fotoğraf çektirdi'' ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1259

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com