Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.01.2012
Gazeteciler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.


     
 
 
     

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 36. Başkanlar Konseyi toplantısı için Ankara’da bulunan 60’a yakın gazeteci meslek örgütü başkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. Gazeteciler başta yıpranma hakkının geri verilmesi olmak üzere basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldılmasını talep etti. Cumhurbaşkanı Gül, başta yıpranma hakkı olmak üzere gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 36. Başkanlar Konsey Toplantısı için Ankara’da biraraya gelen üye meslek örgütü başkanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi.

Kabülde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başanı Atilla Sertel, Cumhurbaşkanlığı makamının devleti temsil ettiğini ve gazetecilerin sorunları için destek istediklerini dile getirdi. Sertel,

“1961 yılında elde ettiğimiz haklar tek tek geri alındı. Sendikalar, sosyal haklar ortadan kalktı. Eskiden gazeteciler başı dik bir şekilde toplum içinde dolaşan, topluma örnek gösterilen, ailesini de aldığı maaşla geçindirebiliyordu. Ancak bugün aynı koşulllarda değil” dedi.

Sertel, “Sayın Cumhurbaşkanım, biz gazeteciler yıpranmıyoruz. Van’da depremde ölüyoruz. Haber takiplerinde can verebiliyoruz. Birçok çatışmanın ortasında kalıp biber gazı yiyebiliyoruz, yaralanabiliyoruz. 2008 yılına kadar var olan yıpranma hakkımızı 2008 yılında ne yazık ki kaybettik. Bu hakkın geri verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sertel Avrupa Birliği ilerleme raporlarında Türkiye’nin düşünce özgürlüğüyle ilgili eleştirilere maruz kalmasından Türk gazeteciler olarak büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Türkiyenin yaşadığı bu tablo yurt dışında olumlu karşılanmıyor. Bunları çözecek tek yer parlamentodur. Size kadar Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana tüm cumhurbaşknaları devleti temsil eder. Bu makamın çok önemli bir yeri var bizim için. Sizden gazetecilerin haklarını savunmada destek bekleniyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, gazetecilerin yaşadığı sorunları takip ettiğini ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun bu sorunları sürekli olarak dile getirmesinin de büyük önem taşıdığı söyledi. Dile getirilen konularda ilgili bakanlarla görüşeceğini belirten Gül, “Yazılarından, konuşmalarından ötürü yargılamalar olmamalı. Uzun tutukluluk süreleri vicdanları yaralıyor. Bazı mahkemelerde hukuk ve yasadan ziyade uygulamadan kaynaklanan sorunlar çıkıyor. Tutukluluk sürelerinin cezaya dönüşmemesi konusunda duyarlıyım. Çözüm noktasıda başta Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç olmak üzere gazetecilerin sosyal haklarını kavuşması için gerekli görüşmeleri yapacağım. Sizlerin de sürekli dile getirmesini olumlu buluyorum” diye konuştu.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Gül, TGF üyesi meslek örgütü başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1221

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com