Rehber :
   
Klima ve Soğutma Sanayi
Olgun Klima
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.01.2012
Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model...) Eğitimi Almak İsteyenlerin Dikkatine


 

Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Avrupa Patent Ofisi tarafından ortaklaşa olarak “Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Hakları Bilgisinin Yaygınlaştırılması” isimli bir proje yürütülmektedir. Projenin ulusal koordinatörü EBİLTEM (Ege Üniveritesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi) olup, Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Bölge Üniversiteleri koordinatörü olarak temsil edilmektedir.

Projenin genel amacı; üniversitelerde öğrenci ve öğretim üyeleri nezdinde Sınai Mülkiyet Hakları (patent, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım gibi) konusundaki bilinci artırmaktır. Bu amaç çerçevesinde, tüm fakülteler bazında bu konuların ders içeriklerine dahil edilmesi ve konuyla ilgili ders önerileri yapılması planlanmaktadır. Proje çerçevesinde bu dersleri verebilecek öğretim üyeleri (en az doktoralı olması istenmekte), uzmanlar tarafından eğitilecektir. Eğitim materyalleri; Avrupa Patent Ofisi ve Dünya Sınai Mülkiyet Hakları Organizasyonu tarafından hazırlanan dokümanlarla (Türkçeye çevrilmiş olarak) gerçekleştirilecektir. Dokümanlar, modüler olup isteyen ihtiyacı olduğu modülün eğitimini alacaktır. Konuya ilgi duyan ve gelecek yarıyıllarda fakültelerinde/bölümlerinde bu dersleri verebilecek veya ders içeriklerine bu konuları dahil edebilecek en az doktora derecesine sahip öğretim üyelerinin/elemanlarının eğitim almak amacıyla aşağıda iletişim bilgileri verilen söz konusu projenin Karadeniz Bölge Koordinatörü Prof.Dr.Birdoğan BAKİ ile 25 Ocak 2012 tarihine kadar iletişime geçmeleri önemle rica ederim.

Not:

Eğitilecek kişiler en az doktora derecesine sahip öğretim üyesi/elemanı olmakla birlikte, konuya ilgi duyan Araştırma Görevlileri de isim yazdırabilirler.

Sınai Mülkiyet Hakları Projesi

Karadeniz Bölge Koordinatörü

Prof.Dr.Birdoğan BAKİ

İşletme Bölümü Öğretim Üyesi

e-mail:birbaki@yahoo.com,bbaki@ktu.edu.tr

Tel:2437

Toplam Okunma Sayısı : 1789

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com