Rehber :
   
Özel Eğitim Merkezleri, Anaokulu, Kreşler
Coach English
Özel Nesrin Cirav Anaokulu
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.01.2012
Gürcistan'a Giden Yabancıların Stalin'in Müzesini Ziyaret Ediyorlar.


     
 
 
     

Sovyetler Birliği’nin kurucusu Lenin’den sonra 1922 yılında Komünist Partisi Genel Sekreterliği’ne getirilerek vefat ettiği 1953 yılına kadar iki kutuplu dünyada Doğu Blok’una liderlik yapan Josef Stalin, doğduğu yer olan Gürcistan’ın Gori kentindeki müzesi, bu ülkeye gelen yabancıların hemen hemen tamamına yakını tarafından ziyaret ediliyor.

 

18 Aralık 1878’de doğan ve 5 Mart 1953’de vefat ederek Kremlin Duvarı Mezarlığı’na gömülen Stalin’in Gori kentindeki müze kompleksinde doğduğu ev, seyahatlerinde kullandığı tren vagonu ile fotoğrafları, eşyaları ve yazdığı kitaplar yer alıyor.

 

Yaklaşık 10 dönümlük bir alan üzerine kurulan Stalin Müzesi’ndeki rehberler müzeyi ziyaret edenlere Stalin’in doğumundan ölümüne kadar olan süreçteki yaşantısını anlatıyorlar.

 

Müze yetkilileri, Stalin Müzesi’ni günde ortalama 500 civarında yabancının ziyaret ettiğini  hatırlatarak, özellikle Türkiye’den gelenlerin müzeye büyük ilgi gösterdiklerini söylediler.

 

Fındık üretimi ve sanayisi konusundaki son gelişmeleri yerinde görmek üzere, Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile birlikte bu Gürcistan’a giden Trabzon Ticaret Borsası heyete de Stalin Müzesi’ni ziyaret ettiler.

 

 
 
 
 
     
 
14.01.2012
Toplam Okunma Sayısı : 1288

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com