Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.01.2012
"Türkiye'de kırsal kesime 2016 yılına kadar 870 milyon €'nun üzerinde AB fonu sağlanacak."


Türkiye’de kırsal kesime 2016 yılına kadar 870 milyon €’nun üzerinde AB fonu sağlanacağı açıklandı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamada Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) geçtiğimiz aylar içerisinde üç teklif çağrısı yayınladıgını belirterek, '' Bunu önümüzdeki yıllarda çok sayıda yeni çağrının takip etmesi bekleniyor.Toplamda bu fonlar 2016 yılına kadar 870 Avroyu bulacak.'' denildi.

 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nu Türkiye'ye sağlanan bu fonların kullanımını rahatlatmak amaçıyla. "AB, Kırsal Kalkınma Hibelerine Erişim Konusundaki Danışman Eğitimlerini Destekleme'' kararı aldı. Bu konudaki gelişmeler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.

Basın açıklamasının tamamı şöyle: 

Türk kurumları ve kırsal kesimdeki paydaşlar AB-finansmanlı yeni bir projeden faydalanacak. Proje kapsamında kırsal kalkınma uzmanları, potansiyel faydalanıcıları AB desteğine erişim konusunda bilgilendirmek üzere eğitilecekler. 

AB Türkiye Delegasyonu’ndan Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölümü Başkanı Sayın Michele Villani konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Birkaç yıl süren yoğun hazırlıklar neticesinde Türk IPARD kurumları ilk adımı atarak IPARD programının Ağustos 2011’de uygulamaya konulması konusunda Avrupa Komisyonu onayını aldı. Bu çerçevede, Türkiye’de kırsal kesime 2016 yılına kadar 870 milyon €’nun üzerinde AB fonu sağlanacak. Bu proje, paydaşların söz konusu desteğe erişim konusunda bilgilendirilmelerine yardımcı olacak.” 

"Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) geçtiğimiz aylar içerisinde üç teklif çağrısı yayınladı, bunu önümüzdeki yıllarda çok sayıda yeni çağrının takip etmesi bekleniyor. Türkiye’de kırsal kesimdeki paydaşlar için nispeten yeni olan bu destek türünün başvuru prosedürleri ilk etapta zor görünebilir. Proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal yayım hizmetleri danışmanlarının sivil toplum örgütleri ve danışman şirket uzmanları ile birlikte IPARD programı kapsamındaki tedbirler konusunda eğitilmelerini amaçlamaktadır. Projede sona gelindiğinde kamu ve özel sektör kuruluşlarında, fırsatlar ve gereklilikler konusunda ayrıntılı bilgiye sahip geniş bir uzman havuzu oluşmuş olacak. Bu uzmanlar Programın ilk safhasında yirmi il genelinde potansiyel faydalanıcılara bilgi aktarıp kılavuzluk yapabilecek ve onlara TKDK’ya yönelik başvuruların hazırlanmasında yardımcı olacaklardır."

250,000 Euro'luk bir bütçesinin tamamı AB tarafından karşılanan ve resmi olarak 31 Ekim 2011 tarihinde başlatılan proje, altı ay süreyle Fransa Tarım, Gıda, Balıkçılık, Kırsal İşler ve Peyzaj Planlama Bakanlığı ile Polonya Tarım ve Kırsal kalkınma Bakanlığı'ndan oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülecektir. Daha detaylı belirtilecek olursa, proje faaliyetleri aşağıda belirtilen  mevcut tedbirler konusunda danışmanların eğitimini içermektedir.:

a) Tarım işletmelerinin Topluluk standartlarına yükseltilmesi ve yeniden yapılandırılmasına  yönelik yatırımları;
b) Tarım ve su ürünleri alanındaki faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması ve AB standartlarına yükseltilmesi amacıyla bu faaliyetlerden elde edilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar; 
c) Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi.
 
Toplam Okunma Sayısı : 1456

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com