Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.02.2009
Trabzon'a Olimpiyat parkı


Olimpiyatlara katılan
Trabzonlu sporcuların isimleri yaşatıldı.
Trabzon'a Olimpiyat parkı

   

       Trabzon Belediyesi tarafından sahilde yaptırılan Olimpiyat parkı ve anıtı törenle hizmete açıldı. Törene Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Levan Andatze, ilçe ve belde belediye Başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   

       Olimpiyat parkı ve Anıtı'nın açılışında konuşan Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'da olimpiyat ruhunu yaşattıklarını belirterek, "Bu park içerisinde Trabzon'dan olimpiyatlara giden sporcularımızın isimleri ile uluslararası şampiyonalara gidip başarılı olan sporcu ve antrenörlerimizin isimleri yer alıyor. Onlar Trabzon'u ve ülkemizi çok iyi temsil etmişlerdir. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Belediye olarak amacımız Trabzon'un var olan değerlerini öne çıkarıp gelecek kuşaklara aktarmaktır. Burada isimleri yazılan sporcularımızı kentimiz adına bir kimlik olarak görüyoruz. Bu eser Trabzon Belediyesinin ve Trabzon insanının katkısıdır. İşte biz birlik, beraberlik ve paylaşım içinde olursak, sevgiyi paylaşırsak başaramayacağımız iş yoktur. Bu da bunlardan biridir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum"dedi.

   

       Törende konuşan Vali Nuri Okutan da bu parkın yapımına katkı sağlayan başta Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu olmak üzere mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, "Trabzon tam bir kültür, sanat ve spor kentidir. Bu özellikleri de bu parkta yaşıyoruz. Trabzon sadece futbolda değil, sporun her branşında çok önemli sporcular yetiştirmiş bir kenttir. Bu park da bunu simgelemektedir."dedi

       Tören de, parkın yapımına katkı sağlayan Garanti Bankası Trabzon merkez Şube müdürü Hayrettin Mataracı, hayırsever işadamları Haydar Öztürk, Hasan Topal, Mustafa Bayram ile heykeltıraş Hasan Fehmi Hizal'a teşekkür belgeleri verildi.

       Tören sırasında park da isimleri yer alan olimpiyat sporcuları kürsüye davet edilerek Başkan Canalioğlu ve Vali Okutan tarafından tebrik edildiler.

       Olimpiyat parkı yaklaşık 1300 m2 alan üzerine kurulmuş olup, Karadeniz sahil şeridinde olimpiyat sporcuları adına yapılan ilk ve tek park olma özelliğini taşıyor. Park içerisinde yaptırılan Anıtta Olimpiyatlara katılan Trabzonlu sporcuların isimleri ile uluslararası şampiyonalara katılan Trabzonlu sporcuların isimleri yer alıyor. Olimpiyat anıtı 8 adet olup, her biri olimpiyat tarihinden günümüze kadar geçen sürede olimpiyatlara katılan Trabzonlu sporcularımızın adına yapılmıştır. Olimpiyat parkı içerisinde bulunan saçtan yapılmış 2 adet levhada, Trabzon da doğmuş ve uluslararası yarışmalarda dereceye girmiş sporcu ve antrenörlerimizin isim ve bilgileri bulunmaktadır.

       Olimpiyat parkında ayrıca, hamsi heykeli ile 2007 yılında Trabzon da yapılan 1.Karadeniz Oyunlarının resmi logosu da yer alıyor.

       Olimpiyat parkı içerisinde yer alan olimpiyat sporcuları şunlar:
       Süleyman Rıza Kuğu (Atletizm),
       Halil İbrahim Turan (Boks),
       Furkan Ulaş Memiş (Boks),
       Bülent Ulusoy (Boks),
       Cahit Süme (Boks),
       Selçuk Aydın (Boks)
       Korhan Yamaç (Atıcılık),
       Muhammet Yılmaz (Engelliler Atletizm)

07 Şubat 2009 Cumartesi
Toplam Okunma Sayısı : 2334

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com