Rehber :
   
Medikal
Numune Medikal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.02.2012
Osman BAŞKIR Yazdı...


,

Trabzon’a  bakınca manzara güzel . Karla beraber hava yumuşadı ancak bu tip hava şartları zemini ağırlaştırır. Yani futbol için zor şartlar ortaya çıkar.Bu kez böyle oldu.Bursaspor maçı  zor şartlarda ağır bir zeminde oynandı. Trabzonspor maça etkili başladı.Ve bu oyununu rakibi karşısında 90 dakika boyunca sergiledi.Zemine rağmen iyi paslaştı. Kaleye şut,  attı pozisyon buldu ve maçı 2-1 kazanmasını bildi. Trabzonspor’da artık taşlar yerine oturmaya başladı.Bordo-Mavililer bu futbollarını devam ettirdiği taktirde önünde hiçbir engel duramaz.Yeterki Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamaya devam etsin.Kar,yağmur soğuk demeden bu taraftar tribünlere gelip takımlarını desteklemeye devam ediyor.Bordo- Mavili taraftarlarda takımlarından iyi futbol ve iyi skor bekliyor.Bu iki faktörü Trabzonspor sahaya yansıtmaya başladı.Tabii ne kadar Şenol Güneş’in hocalığını bazı kesimler beğenmezsede,Güneş’in hakkınıda yememek geker.

 Trabzonspor iyi futbol oynasada  zaman zaman Bursaspor’a pozisyon vermedi desek yalan olur.Maçın son dakikasında kaleci Tolga, Turgay Bahadır’ın şutuna geçit vermedi.Üç puanı iki gol atan Giray haklı olarak kaptanı ve kalecisi Tolgaya armağan etti. Etmesine etti ama, Trabzonspor’un yediği gol pozisyonuna sebep olan Burak’ı ayrı bir paranteze açmakta gerekiyor.Burak , 25 golle takımın gol yükünü sırtladı Trabzonspora katkısı büyük belki söyleyeceklerimden ders çıkartır. Burak gol yollarında Burraspor defansını  3’e   1 yakaladığı pozisyonda  pas verse belkide Trabzonspor üçüncü golü bulup daha rahatlayıp,   nefes almış olacak.Maçın son dakikalarını hem  sahada oynayanlar hem yedek kulübüsindeki hocaları ve arkadaşları hemde tribünlerini  dolduran ve kar altında maçı izleyen taraftarlar rahat bir şekilde izleyeceklerdi.  Golcümüz Burak bu pozisyonda topu arkadaşına vereceği yerde bencillik yaparak kaleye vurmayı tercih etti ve kötü bir vuruşla net pozisyonu harcadı.

Burak,  altın ayakkabı veya rekorlar için gol atmaya çalışabilirsin ,  hakkın var tabiki ama bir farkla önde olduğumuz  ve zor şartlarda zor bir rakibe karşı oynadığımız maçta bunu yapmaya hakkın yok. Arkadaşlarının emeğini yok etmeye hakkın yok. Maç bitmek üzereydi öndeydik diyerek bunu yaptıysan yapmaman gerektiğini 90+5 de anlamışsındır umarım. Bencilliğin çok önemli 2 puan kaybına mal olabilirdi .Aman dikkat Burak!

 ATALAY’IN  KESTİĞİ TIRNAK BİLE OLAMAZSIN

3 Temmuz 2011’den  bu yana Türkiye’yi sarsan şike olayları Türk futbolunu allak bullak etmeye devam ederken,tapelerde ağza alınmayacak konuşmalarda gündeme bomba gibi düşüyor. Geçen günlerde eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Futbol Federasyonu Başkan vekilliğindenden iki gün önce istifa eden ve Metris ceza evinde yatan Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım’ın başkanlığını  yaptığı kulüpler Birliği Başkan vekili Göksel Gümüşdağ arasında geçen konuşmalar

UEFA’nın  açıklamaları  Aydınlar’ın oyunları dilekler istekler derken  TFF genel kurulu istediğini alamayan  Aydınlar ve yönetimi   UEFA’nın  ensedeki nefesi derken etik kurulunun tam raporunu hazıralamayı tamamladığı dönemde şüphelilerin savunmalarını vereceği dönemde aydınlar şok! Bir karala istifa ettiğini açıkladı. Bazı kesimlerce kaos olarak adlandırılan sonuç benim beklediğim bir sonuçtu. Aydınlar’ın Fenerbahçe’ye zaman kazandırmaya çalıştığı gün gibi ortada. Aydınlar hakkında atıp tutan Fenerbahçeliler, bence aydınlara minnet borçlu bir süreç fenerbahçe lehine ancak  böyle yönetilir. İddianame ortada etik kurulu ve  UEFA raporlarıda ortada. Hukuktan az birşry anlasanız zaten kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu anlarsınız. Böyle bir süreci uzattı durdu Sayın Mehmet Ali Aydınlar,  her konuşması her açıklaması bir öncekiyle çelişti. Ve futbolu bu günkü duruma soktu. Bundan sonra yapılması gereken belli yeni başkan etik kurulunu bozmadan süreci lehine çevirebilir ve doğru kararları kısa sürede alabilir aksi taktirde süreç 5 ay daha uzar ve bunun altından uefanın dayatmalarının altından hiç kimse kalkamaz.

 Her gün yeni bir belge açıklanıyor. Ek klasör sayısı 70i buldu. Mahmut Özgener ile Göksel Gümüşdağ’ın  konuşmaları yayınlandı. Mehmet Atalay ve federasyon başkanlığına aday oluşuyla ilgili konuşmalar bunlar. Mehmet Atalay, hakkında sallayacaklarmış başkan olmaması için hakkında atıp tutmaları lazımmış o kim oluyormuş. Tabi Göksel Gümüşdağ’ın başkanlık koltuğunda gözü olduğu için bunlar konuşması sayın Mehmet Atalay hakkında yalan yere konuşmalar yapmak yapılması gereken şeylerdi. Göksel Gümüşdağ bu konuşmalar ortaya çıkmaz sandı. Ama takke düştü kel göründü kimin doğru olduğu ortaya çıktı. Bal tutan parmağını yalar derler Göksel Gümüşdağ, balı tuttu parmağını yalamak isterken kala kaldı. O koltuk onada kalmadı. Sayın Mehmet  Atalay(a  sallarken aynaya dönüp kendine bakmadı. Göksel Gümüşdağ şunu unutma sen  Mehmet Atalay’ın tırnağı olamazsınız. Atalay’ın koltuk ihtirası yok. Eğer, görev verilirse kaçmaz. Çünkü, bugüne kadar  hep göreve  getirilmiştir. Kendine görev tahsis etmemiştir.

 Yazımı Mevlana’nın cümleleriyle noktalamak istiyorum

 

Kör cehalet çirkefleştirir insanları

Suskunluğum asaletimdendir

Her lafa verecek bir cevabım var

Lakin bir lafa laf mı diye,

Bir de söyleyene bakarım adam mı diye..

Toplam Okunma Sayısı : 1441

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com