Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.02.2012
Yollar Trafiğe Kapandı, Tersaneler Hasar Gördü, Balıkçı Tekneleri Battı


     
 
 
     

 Karadeniz'de etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.Karadeniz'de fırtınanın oluşturduğu dalgalar nedeniyle, İnebolu Limanı'ndaki Kastamonu Entegre'ye ait tesislerde ve İnebolu Tersanesinde hasar oluştu, limana demirli 2 balıkçı teknesi battı, çok sayıda balıkçı teknesi zarar gördü. Liman çevresindeki dalgakıranları aşan dalgalar, iskelelere zarar verdi, balıkçı teknelerini kıyıya savurdu. Bazı transit gemiler, İnebolu Limanı'na sığınırken, limanda bulunan Kastamonu Entegre'ye ait depolama tesisi ağır hasar gördü. Gümrük Müdürlüğünce kullanılan konteyner de kullanılamaz hale geldi.

Liman iskelesinde demirli bulunan iki katlı yüzer atölyenin bir kısmı da suya gömüldü. Yüzer atölyenin kurtarılması için çalışma başlatıldı. S.S. İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnebolu'da ilk kez bu kadar kuvvetli fırtınaya tanık olduklarını belirtti. Taşkın, balıkçılar Mehmet Karadeniz ve Kazım Küllü'ye ait demirli teknelerin battığını söyledi.

Çok sayıda teknede de hasar oluştuğunu ifade eden Taşkın, ''Bir gün önce başlayan poyraz gece etkisini artırdı. Gece boyunca burada nöbet tuttuk. Balıkçı arkadaşlarımız teknelerini kurtarmak için sabaha kadar çalıştı. Ama maalesef iki teknemiz battı, birçok teknede de hasar var. İnebolu Limanı'nın kuzey rüzgarlarına açık olması bu sonucu doğurdu'' dedi.

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın yarın sabaha kadar sürmesinin beklendiğini ifade ederek, denizcileri uyardı.

-Abana-

Kastamonu'nun Abana ilçesi sahilinde bulunan evleri su bastı. Beşevler mevkisindeki evlerin duvarları dalganın etkisiyle yıkıldı. Buradaki evlerin zemin katlarını su basarken yollarda su birikintisi oluştu.

Beyazsaray Meydanı, denizden gelen çakıl ve kumla dolarken Çatalzeytin karayolu üzerindeki Hacıveli mevkisinde yolun tek şeridi dalganın etkisiyle çöktü.

Zararı önlemek için çalışan belediye ve karayolları ekipleri, dalganın etkisini azaltmak için iş makineleriyle sahile kumdan set yapmaya çalıştı.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve belediye ekiplerini yönlendiren Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, fırtınayla birlikte dalgaların ilçede ağır hasar meydana getirdiğini, ekiplerin gece boyunca çalıştığını söyledi.

Evlerini su basan vatandaşlar, itfaiye merdiveni ile pencerelerden alındı.

Evinin giriş katı sular altında kalan Aynur Yılmaz, dalgaların her yıl ilçede hasar oluşturduğunu ancak bu fırtınanın çok daha şiddetli olduğunu söyledi.

Gece saatlerinde bahçesindeki duvarın yıkılma sesiyle dışarı baktığını söyleyen Yılmaz, ''Duvarın yıkıldığını ve içeriye dalgaların girdiğini gördüm. Hemen dışarı çıkarak garajdaki otomobilimi dışarıya aldım ve ben de evden uzaklaştım. Daha sonra duvarın yıkılmasıyla birlikte sular tamamen bahçeye girdi ve oturduğumuz yerin birinci katı tamamen sulara teslim oldu'' dedi.

Bölgede tehlike yaşanmaması için elektriklerin kesildiği bildirildi.

-Zonguldak-

Zonguldak'ın sahil kesiminin tamamında etkili olan fırtına dolayısıyla oluşan yüksek dalgalar, Zonguldak Limanı'ndaki mendireği aştı. Kozlu beldesi sahilinde yer alan Atsushi Miyazaki parkına zarar veren dalgalar, kıyıdan 20 metre uzaklıktaki karayoluna kadar ulaşarak trafiği aksattı.

Polis ekipleri, suyla dolan karayolunu zaman zaman trafiğe kapatarak sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi.

Dalgaların, Atsushi Miyazaki Parkı'ndan sürüklediği banklar ile yer döşemesinde kullanılan sentetik kaplamalar, Kozlu Belediyesi ekiplerince çevreden toplandı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızının saatte 30 kilometreye ulaştığını, dalga yüksekliğinin kıyıda 6 metre, açıklarda ise daha yüksek olduğunu kaydetti.

-Amasra-

Bartın'ın Amasra ilçesinde de mendireği aşan dalgalar, yat ve yolcu iskelesi inşaatında çalışan işçilerin kalmaları için hazırlanan prefabrik evi yıktı, bazı balıkçı tekneleri ve ağlarının yanı sıra sahildeki çay bahçelerine zarar verdi.

Amasra Belediyesince yapılan anonslarda, liman yakınında park halindeki araçların bölgeden uzaklaştırılması çağrısı yapıldı. Liman içinde bazı elektrik direkleri yıkıldı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalgaların prefabrik konutu yıktığını, balıkçıların ağlarına da önemli zarar verdiğini belirterek, ''Prefabrik konutta işçiler uyarıldığı için kalmıyordu. Yapının içindeki yatak, yorgan, ranza gibi tüm eşyalar alana yayıldı. Böyle büyük dalga görmemiştik'' dedi.

SAMSUN'DA GEMİ KARAYA OTURDU

Samsun'da fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya otururken, Doğupark alanı asfaltında çöküntüler oluştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1654

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com