Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.02.2009
TSİAD Yönetim Kurulu Hizmet Sektöründeki Üyeleri ile Buluştu


TSİAD yönetim kurulu Hizmet Sektöründeki üyeleri ile buluştu

Başkan Sabır, kümelenme, birleşmeler ve kurumsallaşma kaçınılmazdır, dedi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu sektörel buluşma günlerinden ikincisini, Muhasebe, Mali Müşavirler ile Sigorta ve Sigorta Eksperi olan üyeleri ile gerçekleştirdi.

Mali Müşavirler Odası Başkanı da Olan Veysel Bak, vergi ve muhasebe mevzuatı açısından ülkemizde sürekli yasal değişimin yaşandığına vurgu yaparak; en küçük ceza bin beş yüz TL’den başlamaktadır. Zor kazanılan paradan bir de ceza ödenmemesi için, Girişimcilerin muhasebe mevzuatı açısından temel bilgisi sahibi olması ya da muhasebeci istihdam etmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Ağır bürokrasi yeni girişimcileri yıldırmaktadır dedi.

.Arda ve Dünya sigorta müdürü Halil Ergün Bahadır ise; bir kriz anında işletmeler, “sigorta giderlerini” kısmak yoluna gitmektedir. Oysa Avrupa ve Amerika’da krizde sigortayı daha da önemsemektedirler. Sigorta yaptıranlar, sigorta poliçelerini mutlaka okunmalıdır, önerisinde bulunan Bahadır, poliçeyi nasıl daha ucuza yaptırırım değil, bir hasar durumunda son kuruşuna kadar hasarımı nasıl telafi ederim düşüncesi ve talebi ile sigorta yaptırılması gerekir, önerisinde bulundu.

Toplantıda Sigorta Eksperliği üzerine bir değerlendirme yapan, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu Sigorta Birliği Başkanı Sayın Ali Ercan Aydoğan, Sigortacılık ve Eksperlik hizmetlerinin ehliyetsiz, liyakatsiz kişilere yaptırılmasına olanak verilmemelidir. Sigortacılık sektöründe güven en önemli ve belirleyici husustur. Bu nedenle insani değerler öne çıkar, Sektör bu nedenle sıkı denetlenmelidir. Bu koşulların sağlanması ile her türlü sıkıntının üstesinden gelinmesi mümkündür, dedi.

.TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır Sektör toplantısını değerlendirirken şu görüşlere yer verdi.
İşletmelerimizin, kriz nedeni ile eskisi gibi bankalardan rahat finansman bulamayacağı açıktır. Her sektör had safhadaki rekabet nedeniyle küçük kar marjı ile çalışmaktadır. Kazançlarımızın büyük bir kısmı kredi faizlerine, genel giderlere gidiyor. Ayakta kalmak giderek zorlaşıyor. Yaşadığımız kriz, Trabzon’da ki küçük işletmeleri rekabetçi olabilmeleri için yapılarını güçlendirmeye zorlayacaktır. İşletmelerimiz “Kümelenme, birleşmeler, ya da kurumsallaşma…” gibi yapısal değişiklikler ile güçlendirilmelidir, bilgi eksiğimizi mutlaka tamamlayacağız, dedi

Toplam Okunma Sayısı : 2103

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com