Rehber :
   
Klima ve Soğutma Sanayi
Olgun Klima
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.02.2012
İkizdere'de Ata Sporu Yaşatılıyor (Foto Galeri)


     
 
 
     

Rize'nin İkizdere ilçesinde ata sporu olarak yapılan petranboard (üzme tahtası) yoğun ilgi gösteriliyor.      İkizdere'nin 2200 metre rakımdaki Meşeköy köyünde yapılan petranboard, kış sporu sporseverlerin ilgisini çekiyor. Meşeköy köyünde üzme tahtası ile kaymak isteyenlere hobi olarak ücretsiz ders veren Hızır Havuz, yaptığı açıklamada, köyde uzun yıllardır tahta ile yaptıkları ata sporunu tanıtmaya ve korumaya çalıştıklarını söyledi.

Yaptıkları el ürünü üzme tahtasının dede yadigarı olduğunu kaydeden Havuz, ''Dedelerimiz köyde yıllar önce bu tahtayı ulaşım amacıyla kullanıyordu. Günümüzde ise spor olarak yapılıyor. Fahri olarak, köyümüze gelen herkese bu sporu öğretmeye hazırım. Köyümüz, kayak sporu için çok elverişlidir'' dedi.

 Havuz, Petran Lazboard Derneği kurmak için de çalışma yürüttüklerini ve son aşamaya geldiklerini kaydederek, şunları söyledi:

 ''Derneğimizi faaliyete geçirdiğimizde sosyal etkinlikler yapacağız. Köyümüzde bu sporu sevenler için her yıl düzenli olarak turnuva ve yarışmalar yapacağız. Bize has üzme tahtasını yurt dışından merak edip incelemeye gelen kayakçılar bile oluyor. Bu sporu geliştirerek kalıcı kış turizmi yapmak istiyoruz. Tanıtım ve imkan konusunda destek bekliyoruz. Kar nedeniyle zaman zaman kapanan köyümüzün yolunun sürekli açık tutulması gerekir. Günübirlik geleceklerin yanı sıra yatılı kalmak isteyenler için de yerimiz var. Özellikle hafta sonları kaymaya gelen sporseverlere amatörce de olsa imkanlarımız oranında hizmet veriyoruz.'' 

     
 
15.02.2012
 
     
     
 
15.02.2012
Toplam Okunma Sayısı : 1538

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com