Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.02.2012
Bayan Kızılcık, Beşikdüzü'nü Ziyaret Etti


  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Beşikdüzü ilçesine giderek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bayan Kızılcık’ın ilçe ziyaretinde yanında Trabzon Vali Yardımcıları ve Beşikdüzü Kaymakamı eşi yer aldı. Beşikdüzü Atatürk Anaokulunu ziyaret eden Bayan Kızılcık, sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler dağıttı.Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bayan Kızılcık, okul öncesi eğitimin önemine işaret etti.

       Okul öncesi eğitim alanında Trabzon’un başarılı illerden biri olduğunu kaydeden Bayan Kızılcık, “ Okul öncesi eğitime ülkemizde olduğu gibi ilimizde de gerekli destek sağlanıyor. İlimiz ülkemizde önemli bir yer tutuyor. Okul öncesi eğitimi alan çocuklarımız ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyorlar. Buradaki eğitimler sayesinde yavrularımız öğrenmeye ilgi duyuyorlar ve var olan yetenekleri de ön plana çıkıyor. Burada da arkadaşlarımız yavrularımıza yeteri kadar hizmet veriyor. Okul müdürümüz ve çalışanlarına verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

            Bayan Kızılcık Halk Eğitim Merkezi’nde Eğitim Alan Kadınlarla Bir Araya Geldi

       Atatürk Anaokulu ziyaretinin ardından Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi’ne giden Bayan Kızılcık, sınıfları ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları konularında eğitim alan kadınlar ile görüşen Bayan Kızılcık, kadınlar tarafından yapılan ürünleri de inceledi.

       Karadeniz kadınlarının el sanatları konusunda becerilerinin yüksek olduğunu dile getiren Bayan Kızılcık, “Bende bir Karadeniz kadını olarak kadınlarımızın ne kadar becerikli olduğunu çok iyi biliyorum. Bir kez daha Karadeniz kadının her konuda olduğu gibi el sanatlarında da becerilerini görme fırsatı buldum.  Vaktinizi ayırarak ortaya çıkardığınız bu el emeklerini çok beğendim. Bir bayan olarak yanınızda olduğumu asla unutmayın” şeklinde konuştu.

           Ana Kız Okuldayız Kampanyası Meyvelerini Veriyor

     Türkiye çapında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası çerçevesinde, Trabzon’da Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık önderliğinde, eşi Sema Kızılcık’ın himayelerinde devam eden projenin Beşikdüzü ayağının sertifika töreni Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

           Ana Kız Okuldayız kampanyasının ilimizde önemli aşamalar kaydettiğini ifade eden Bayan Kızılcık, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilen Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde ilimizde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Çalışmalar kapsamında ilimizde faaliyetlerimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Burada da özellikle bayanlarımızın azmederek okuma-yazmayı öğrenmeleri beni memnun ediyor. Zira cehalet ve karanlıkla mücadelede okuma-yazma ilk sırada yer almaktadır. Kampanyaya desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.Kampanya kapsamında sertifika almaya hak kazanan 60 kişi sertifikalarını Bayan Kızılcık elinden aldı. Sertifika almaya hak kazananları da gösterdikleri başarıdan dolayı Bayan Kızılcık tebrik etti.

          Bayan Kızılcık Şehit Ailesini de Unutmadı

       Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninin ardından Bayan Kızılcık, İstanbul Maltepe İlçesi’nde çıkan çatışma sonucunda hayatını kaybeden Polis Memuru Mehmet Zip’in ailesini Beşikdüzü’nde ikamet ettiği evinde ziyaret etti.1993 yılında şehit olan Mehmet Zip’in eşi Güldane ve kızı Esra ile sohbet eden Bayan Kızılcık, kendilerinin her zaman yanında olduklarını kaydetti.

        Şehit ailelerinin, şehitlerimizin bizlere emaneti olduğuna işaret eden Bayan Kızılcık, “Bizler her zaman sizin yanınızdayız, bu sadece bugüne mahsus değil, her zaman için geçerlidir. Bir ihtiyacınız, bir derdiniz olduğunda bizlerin kapısını çalmadan girebileceğinizi bilmenizi isterim. Şehit aileleri şehitlerimizin bize birer emanetidir” biçiminde konuştu. 

Toplam Okunma Sayısı : 1377

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com