Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.02.2012
Hem Eğlendiler, Hem AB'yi Öğrendiler


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen ve ilki Osman Altuntaş İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen ‘Lokumla Avrupa'ya’ konulu etkinliğin ikincisi bugün Ticaret İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

 
Etkinliğin Avrupa Birliği’nin temel değerlerini ve işleyiş şeklini ilköğretim çağındaki çocuklara anlatmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, projenin temelinde çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Lokumla Avrupa’ya” isimli kitabın bulunduğunu söyledi.
 
İlköğretim öğrencileri düzeyinde hazırlanan Lokumla Avrupa’ya isimli kitapta AB ile ilgili bilgilerin eğlenceli bir şekilde anlatıldığını belirten Yakup Karbuz, “Etkinlik çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin isimlerini eğlenceli bir biçimde öğretiyoruz. Sonra da Avrupa Birliği'ni oluşturan temel değerler hakkında bilgi veriyoruz. ‘Lokum' isimli bir kahramanımız var. Lokum, dostluk, dayanışma, barış gibi hayatımızda yer alan kavramları çocuklara eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Çocuklar bu etkinliğin ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olduğunu, Avrupa Birliği'nin bir parçası olduğumuzu öğrenmiş oluyorlar” dedi.
 
Projenin dönem dönem yapılmasının planlandığını dile getiren Karbuz, Trabzon’daki diğer ilköğretim okullarının yanı sıra AB Bilgi Merkezi'nin hitap ettiği Doğu Karadeniz'deki okullarda da projeyi devam ettirmeyi düşündüklerini ifade etti.Öğrencilerin yorum ve sorularıyla etkin bir katılım gerçekleştirdiği programın bitiminde katılımcı öğrencilere lokum ve kitap hediye edildi.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1932

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com