Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.02.2009
TRABZON 2011 AB Gençlik Başkent Adayı


  TRABZON 2011 AB Gençlik Başkent Adayı  
  TRABZON
2011
AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ
ADAYI

Avrupa Gençlik Forumu (European Youth Forum) 'nun düzenleyicisi olduğu 2011 Avrupa Gençlik Başkenti (2011 European Youth Capital) için TRABZON adaylığını koyuyor.

Yalnızca bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin desteği ile adaylık başvurusu yapılabilen 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi için Trabzon Belediyesi’nin öncülüğünde ve diğer kurumların iyiniyet beyanları ile Trabzon Gençlik Merkezi olarak; Trabzon'u aday göstereceğiz.

Resmi adaylık başvurusunu Trabzon Belediyesi yapacak olup, yereldeki gençlerin Avrupa Gençlik Başkenti ünvanı isteğini canlandırmak ve onları motive etmek, ayrıca organizasyonunun planlamasında söz sahibi olarak yönetimsel mekanizmalarda gençlerin yer almasını sağlamak Trabzon Gençlik Merkezi’nin görevi olacaktır.

NEDEN TRABZON AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ İÇİN SEÇİLMELİ ?

Türkiye’nin Karadeniz bölgesinin ve hatta çevresindeki çok daha geniş bir bölgenin ekonomik ve kültürel merkezi olan Trabzon ili, EYC (Avrupa Gençlik Başkenti) ’ye 2011 yılında ev sahipliği yapma adaylığını açıklamadan mutluluk duyar.

Trabzon’un EYC adaylığında hem Trabzon açısından oluşacak yararlar hem de bunun Türkiye adına yapacağı katkılar göz önünde bulundurulmaktadır. Nüfusunun ortalama yaşı 26 olan ve 14 yaşın altında 24 milyon insanın yaşadığı Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahiptir. Trabzon’un EYC ev sahipliğine verdiği önem, bu organizasyonun, kentin altyapısının radikal bir şekilde geliştirilmesi ve kentin ve etrafındaki bölgenin kaynaklarının genç nüfusun faaliyetlere aktif katılımının desteklenmesine kanalize edilmesi konularında sahip olduğu büyük potansiyelden kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerle, EYC’nin Trabzon’da düzenlenmesi sosyal bir proje hüviyetine de bürünmektedir.

Şehrin tanıtımına yapacağı bariz katkıların yanı sıra, EYC’nin en az bunlar kadar önemli başka hedefleri de bulunmaktadır: bu organizasyonun uzun vadede bölgenin genç insanlarının programdan sağlayacağı faydaları azamiye çıkarması; yerel nüfusun, kentlerini Avrupa boyunda bir şehir olarak yeniden algılamaya ve değerlendirmeye yöneltmesi; ve yerel-bölgesel-ulusal-uluslararası ziyaretçilerin çerçevesinde Trabzon’un gençlerin şehri olduğu anlayışının güçlendirmesi hedeflenmektedir.

Trabzon bir organizasyon şehri olma yolunda marka haline gelmiştir. 2007 yılında Trabzon’da 1. Karadeniz Oyunları düzenlenmiştir. Bunun yanısıra 2011 yılında yine Trabzon’da 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali düzenlenecektir. Neden bu denli önemli organizasyonların düzenlendiği Trabzon, 2011 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmasın ki... Herşey bizim elimizde. Gençlerin desteğini aldığımız sürece bu ünvana kavuşur ve Trabzon’u Avrupa’da marka haline getirebiliriz.
Esasında herşey hazır. Trabzon bu imkanları kullanabilecek ve iyi yönde değerlendirebilecek gençlere, yöneticilere ve halka sahip bir şehir.

Dünyaca ünlü sosyal ağ sitesi olan Facebook’ta Trabzon’un 2011 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı ile ilgili olarak açılan gruba 2.500 kişi üye olmuş ve grup duvarına Türkçe –İngilizce dillerinde yüzlerce destek mesajları yazılmıştır.
Toplam Okunma Sayısı : 2608

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com