Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.02.2012
Gürcistan Karasularında Avlanan Hamsi, 3 Liradan Satışa Sunuluyor


     
 
 
     

Bu sezon beklediği oranda hamsi avlayamayan Karadenizli balıkçıların Gürcistan karasularında avladıkları hamsi, tezgahlarda kilogramı 3 liradan satışa sunuluyor.

 Av yasağının kalkmasının ardından Ekim ve Kasım aylarında Karadeniz'de avlanmaya başlanan hamsi, hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle kısa sürede ülke karasularını terk etti. Yeni yılın ilk günlerinde hamsiyi adeta takibe alarak izinle Gürcistan karasularına giden Türk balıkçılar, bol miktarda hamsi avlayınca fiyatlar da düştü.

 Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin, sezonun sonuna gelinmesine rağmen tezgahlarda 3 liradan satışa sunulmasının vatandaşın yüzünü güldürdüğünü belirterek, ''Tezgahlardaki hamsilerin neredeyse tamamı Gürcistan bölgesinden geliyor. Yaklaşık bir hafta önce Sakarya bölgesinde hamsi görüldü ama o da fazla uzun sürmedi. Bu sene balıkçı açısından sezon umulduğu gibi gitmedi'' dedi.

 Gürcistan'a giden Türk balıkçıların yüksek miktarda para ödediğini belirten Mutlu, ''Türkiye için hamsi sezonu bitti diyebiliriz. Gürcistan'a giden Türk balıkçılarımız zaman zaman bol hamsi avlıyor. Ancak orada sadece geminin limana bağlanması aylık 5 bin dolar civarında. Yaklaşık 2 ay burada kalan balıkçılarımız liman ücreti ve kendi masrafları ile büyük ekonomik kayba uğruyor'' diye konuştu.

 Hamsinin bol avlandığı dönemlerde şoklanarak saklandığını anlatan Mutlu, sezonunun kısa süre sonra bitecek olmasından dolayı İstanbul ve Ankara'dan şoklanmış hamsiye talebin olduğunu sözlerine ekledi.     

     -Balıkçılar satıştan memnun-     

 Trabzon Balık Pazarı esnafından Ahmet Kutal, mevsim itibarıyla hamsinin vatandaşın ilk tercihi olduğunu söyledi.

 Fiyatların geçen seneye oranla düşük olduğunu ifade eden Kutal, ''Bu sene Doğu Karadeniz'de birkaç ay hamsi avı yapılabildi. Bir süre çok güzel hamsi satışı yaptık. Daha sonra ise hamsi avı yapılamayınca doğal olarak fiyatlarda yükseldi. 3 ila 5 liradan satılan hamsi, vatandaşlar tarafından da tercih edilen balıkların başında geliyor'' dedi.

 Vatandaşların hamsi kasaları üzerinde gördükleri buzlardan dolayı tereddüte düştüğünü söyleyen Mustafa Kınalı ise ''İnsanlar kasanın üzerinde buz gördüğü zaman şoklanmış zannediyor. Aslında kasa üzerinde bulunan buz, balığın tazeliğini koruması içindir. Kaldı ki bu bölgede şoklanmış hamsi satılmaz ama vatandaş tereddüte düşebiliyor'' diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1188

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com