Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.02.2012
Trabzon'un kurtuluşu coşkuyla kutlandı...


 

     

       Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı.

       Trabzon Valiliği önünde yapılan kutlama töreni çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ve öğrenciler katıldı.

       İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, halkı selamlayarak kurtuluş gününü kutladı. Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

       Başkan Vekili Canım, Trabzon'un 18 Nisan 1916'da işgale uğradığını belirterek, ''İşgalden önce Osmanlı 1914'de Birinci Dünya Savaşı'nda 4 cephede ve 4 kıtada millet olarak insanlık, özgürlük ve barış için harp etmek zorunda kaldı. Dünyada 'barış ve kardeşlik olsun' diye savaşı yanındaki diğer ülkelerle sürdürdü'' dedi.

       Bu süreçte Trabzon'un işgalden 24 Şubat 1918'de kurtulduğunu ifade eden Canım, ''Biz millet, ülke ve devlet olarak her zaman barışın, insanlığın, özgürlüğün yanında olduk. Bizim kazandığımız zaferleri Çanakkale'yi Sarıkamış'ı bugünün gençlerine anlatmak ve bu zaferlerin kazanıldığı yerleri göstermek zorundayız'' diye konuştu.

       Etkinlik çerçevesinde Trabzon'un 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Tören, resmi geçit yürüyüşüyle sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1617

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com