Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.02.2012
94. Yıldönümü Coşkusu


           

            Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Trabzon Valiliği önünde yapılan kutlama töreni çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Şeref Defterini imzalayan Vali Vekili Mercan deftere şunları yazdı:  “Doğu Karadeniz’in incisi Trabzon ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü büyük coşku ve gururla kutluyoruz.Her karışının düşman işgalinde olduğu ülkemizin kurtuluş mücadelesini yürüten Türk milletinin şanlı tarihine adını yazdıran başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere eşsiz kahramanları, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

            Bizler laik Cumhuriyeti kurarken koyduğunuz hedeflerinizin, ilkelerinizin, devrimlerinizin çağdaş uygarlık düşüncelerinizin, kültürel değerlerimizin ve ulusal birliğimizin her zaman savunucuları olduk. Bu kurtuluş günümüzde bize emanet etmiş olduğunuz ve büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyetine daima bağlı kalacağız.

            Kurtuluş günü ulusal bütünleşmenin ve dayanışmanın bir ulus olma sevincinin yaşandığı, Ulusal onurumuzu koruma  erdemi içinde tek bir hedefte birleşmenin yaşandığı tarihi günlerimizden biridir. Değerli Trabzon’lular en zor şartlarda dahi istediğimiz ve çalıştığımız takdirde başarıyı yakalayan bir milletin bireyleri olarak, şehrimizi her alanda daha ileri götürülmesinde sorumluluk sahibi olmalı ve bu sorumluluk içerisinde çalışmamız gerektiğine inanıyor, şu anda burada bulunan topluluğun ve Trabzon’luların Kurtuluş gününü tebrik ediyorum”

            Valilik Makamında gerçekleştirilen tebrigat töreninin ardından programa Valilik önünde yapılan törenle devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Trabzon’un Kurtuluşu’nun 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Folklor gösterileri ve çeşitli etkinliklerin ardından program resmigeçit töreni ile sona erdi. 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1277

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com