Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.02.2012
Osman BAŞKIR Yazdı...


     
 
 
     

Avrupada ve ligde inişli ve çıkışlı bir grafik çizen Trabzonspor mevcut kadrosunda liderlik vasfı taşıyan oyuncu eksikliği taşıyor.Hem yerli hemde yabancı futbolcular arasında ön plana çıkıp her hangi bir maçta takımını  sırtlama  görevi yapan futbolculara ihtiyaç varken maselefe Karadeniz temsilcisinde  liderlik vasfını ön plana taşıyan bier oyuncu yok.

 Takımı toparlayabilen arkadaşlarını ,teknik heyeti sahadaki oynayanları yönlendirici  oyuncunun bulunmaması Trabzonspor’un  eksiklerinden biri olarak göze çarpıyor. Yıllardan beri  bu handikabı taşıyan Bordo- Mavili oyuncular  nedense  buna bir çare bulunmaması kafalarda soru işaretine neden oluyor. Trabzonsporda elini bu konuda taşın altına sokacak bir isim yok.Sezon başında İspanyadan büyük umutlarla transfer edilen takımın en tecrübeli oyuncusu Zokora bile  abilik veya liderlik vasfını kaldıramıyor.Fildişili oyuncu orta sahada kendisine belirlediği 5 metrelik bir alan içerisinde topu sadece enine veya geriye oynayarak oyuna sokuyor.Daha doğrusu al gülüm ver gülüm yapıyor.Kendis ini fazla yormuyor.

Yea defansa ne demeli..

Kayserispor maçından beri Trabzonspor defansı S.O.S veriyor. Oyuncular nerede duracağını ne zaman nasıl  hamle yapacağını unutmuş gibiler. Dafans oyuncuları akıl ve zekalarıyla oynamıyorlar.Perşembe akşamı PSV Eindovien takımı ile oynanan maçta yenilen gollerde hem orta sahanın hemde defansın büyük hatası var.Haa diyebilirlerki biz bir haftada üç maç oynuyoruz.Bunun yorgunluğu olabilir.Ben buna katılmıyorum. Yıllardan beri Avrupalı futbolcular hafta üç maç oynuyorlar.Onlar yorulmuyormu..Demekki Trabzonspor futbolcusu profosyonel gibi yaşamaşını bilmiyor . Kendisini bakmıyor.İyi istirahat etmiyor. Yabancı oyuncular gibi mantaliteli değiller.Hala daha Türk futbolcusu kendisini amatör  zannediyorsa demekki  Edirneden öteye gitmeyi tahkatı olmaz.

 ÖZTÜRK BULUNMAZ BİR KAPTAN

Trabzon’un şirin ilçesi Akçaabat’ın  Türk futbolunda yüz yıllık temsilcisi  Akçaabat Sebatspor’a eski başkanların desteği sürüyor. Kırmızı-beyazlılarda  daha önce  kulüp başkanlığı yapan Cemil Kakışım, Zeki Öztürk’ün kırmızı-beyazlı camiaya hem maddi hem de manevi desteklerine devam ediyor.Tabi Öztürk,Kakışım ve Kirandinin bir tek Akçaabat Sebatspor'a destekleri sürüyor. 

Öztürk, ekonomik kriz içersinde bulunan Akçaabat Sebatsporlu futbolculara, maddi yardımlarda bulunurken, Kakışım ise kulübe yaptığı gıda  yardımlarını sürdürüyor. Ligde en kötü sezonu geçiren ve amatör kümeye doğru yavaş yavaş yol alan kırmızı-beyazlı ekibe desteklerini sürdüren eski başkanlardan Zeki Öztürk’ün futbolculara 20’şer milyar yardım yaptı.

 Akçaabat'ın bir değir takımı Tütünspor'ada maddi ve manevi destekleri devam ediyor.Öztürk ve Kakışımın yanı sıra Yusuf Kırandide kendi ilçesinin takımlarına destek vermeyi sürdürüyorlar.Bunun yanında Akçaabat Sebatspor'un eski yöneticilerinden İsmet Yılmaz'ında manevi olarak katkıları sürüyor.Yılmaz Akçaabat'ın gelecek yıl ligde bir takımın olması gerektiğini vurgulayarak"Zeki Öztürk'ün  izleyeceği yol haritasını bekliyoruz.Futbol'dan uzak kalacağını zannetmiyorum.Oda akçaabat Sebatspor'un bu duruma düşmesine üzülüyor.Bu üzüntüsünü kamuoyuna yansıtmıyor"diyor.Doğru sözü  yorum yapmaya gerek yok.

 Bu konfuda bir tek yorumu İsmet Yılmaz yapmıyor.Zeki Öztürk ile Akçaabat Sebatspor'da yöneticilik yapan Yusuf Kirandi"Zeki Başkan Türk sporu için bulunmaz bir kaptandır.Zeki Başkan akçaabat Sebatspor için elinden ne geliyorsa yapmıştır yapmayada devam ediyor.İnsanlar Zeki Başkanın değerini sonradan anladılar.Zeki Başkanın içerisinde spor hiç bir zaman körlenmemiştir.İllahki kendisinin bir düşündüğü vardır" Tabiki Zeki Başkanın bir düşündüğü var. Bunuda ligin sonunda hep birlikte göreceğiz. Cumhuriyetle yaşıt olan Akçaabat Sebatspor birilerinin çıkarları doğrultusunda amatör kümeye doğru gitmiştir.Ligde kalması bile mücizelere kalmamıştır.Şuanda 3.ligde misafir konumunda.

 Eski Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanlarından Zeki Öztürk, kırmızı-beyazlı kulübe her türlü platformda sahip çıkmaya çalışırken, gelecek sezon da ise ligde mücadele veren bir kulübü alarak yeniden futbol sektörünün  içine girmiyeceği merak konusu. Akçaabat'a 83 yıl hayat veren Akçaabat Sebatspor'un yerine eski Başkan Zeki Öztürk 'ün ilçesine yeni bir takım kazandıracağına inanıyorum. Akçaabat spor severler yeterki Öztürk'ün yanında olsunlar.Köstek değil destek olsunlar.Çünkü ellerinde iyi bir kaptan var.Bu kaptanın yanında yer almalılar,Akçaabat futbolda yine eski günlerine dönsün..

 

Toplam Okunma Sayısı : 1305

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com