Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.02.2012
KTÜ'de 'Zaman Yönetimi' Semineri


     
 
 
     

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Trabzon’un Yomra ilçesi Kanuni Yurt Müdürlüğü  Anfi Salonu'nda düzenlenen ‘Zaman yönetimi’ semineri büyük ilgi gördü.  Seminere Trabzon Bölge Müdürü Münir Özkurt, bölge müdür yardımcısı Haydar Bayrak, Yomra Kanuni Yurt Müdüresi Öznur Yılmaz,  yurt personeli ve öğrenciler katıldı.

‘’Sizlerle olmaktan ötürü mutluyum’ diyerek konferansına başlayan Eğitim Uzmanı Ramazan Varol,  "Dünya üzerinde gidip görmediğim yer hemen hemen kalmadı. Hepiniz zaman ile yarışın çok önemli olduğunu biliyorsunuz. Bir profesörün yaşamıma anlattıklarının etkisi ile zamanı iyi kullanmanın önemini kavradım. Bir saniyede yaptığımız hareketlerle vücudumuzda bulunan 7 yüz trilyon hücrenin hareketini sağlıyoruz. Hücreler arasında müthiş bir koordinasyon var. Belki de bir dakikalık zaman dilimini kendi lehimize ya da aleyhimize çevirmek elimizde. Yeter ki doğru zamanda doğru olan şeyleri yapmayı öğrenebilelim" dedi. Hayalleri olanın geleceği olacağına işaret eden Varol,, kötü kaygılar ve endişelerin insanları insanlıktan çıkarabileceğini söyledi. Zihin ile bedenin aynı sistemin parçası olduğuna dikkat çeken Varol, "Hafızanızın gelişmesini istiyorsanız beyinde gri hücreler vardır. Onların tek beslenme kaynağı sudur. Günde birkaç litre su içmelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

Kaşlarını 2 dakika çatan bir kişinin mutluluk hormonlarının vücudundan çekilebileceğini vurgulayan Varol, " 2 dakika aynanın karşısına geçip tebessüm etmelisiniz. Çevrenize ve kendinize yarar sağlamak  istiyorsanız bunun yolu da yüzünüzdeki tebessümdür. Çaldırmayacağınız en önemli şey ne diye sorarsam oda yüzünüzdeki tebessümdür" diye konuştu. Zamanın içine anlam yüklenmesini isteyen Varol, "İnsanlık onurunu tam taşıdığımız yer alnımızın tam ortasıdır. Karşınızdaki ne yaparsa yapsın öz saygı, öz güven istiyorsanız bunun tam yerini alınızın ortasıdır. En çok korunması gereken insanlık ışığı ve tebessümdür. Alnımızdaki insanlık onuru bizim için çok çok önemlidir. Mutsuz olduğunuz şeyin içine girerseniz o büyüdükçe büyür. Dışında kalmayı öğrenirseniz o küçük kalır. Aslında geçmiş ve gelecek zaman diye bir kavram yoktur. Şimdiki zaman vardır. Geçmiş zamanın şimdiki zaman algısı vardır. Geçmişte iki kurt vardır. Kin ve nefret ile suçluluk ve keşkelerdir. İnsanı insan yapan en önemli özellik özür dilemeyi ve teşekkür etmeyi bilmesidir. Bir insan özür dilemeyi ve teşekkür etmeyi biliyorsa o kişi iyi bir insandır. Keşkelerinizi özür dileyerek düzeltebilirsiniz.’’ Diye konuştu.

Varol, "Olmayan bir zamanda (geçmişte) yaşamanın adı depresyondur. Her yaşadığımız olay kutunun içinde bir hediye olarak bizlere sunulur. Hediye kutusuna dikkat ceren bir kişi içini (özünü) kaçırır.  'İnsana güvenemeyeceğimizi bir kez daha öğrendik' sözü çok yanlıştır.  İçinize güvensizliğe asla yaklaştırmayın. Davranışlarınızı düzeltmek istiyorsanız onları belirleyin, onları konuşmayın.Dilinizde çok önemli kavramı kabul etmeniz gerekir. Oda şükür kavramıdır. Bir insanı iyileştirmenin bir formülü vardır oda yaptığınız şeylerin iyi olanını herkesle paylaşmaktır.

Zamanın içinde yaşarken bazen mutlu veya mutsuz olduğumuz şeyleri yaşarız. Boşluk bıraktığımız her şeyi beyin mutlaka doldurur. Geçmiş zamanın algısı şimdiyi güçlendirir. Algı farklılığı insanı depresyona sokar, güzel şeylerde bozulur. Gelecek algısının en önemli yöntemi beyindir. Hayalleri olanın geleceği vardır. Zaman algısı içine ne doldurursanız onunla güçlendirirsiniz. Zamanı küçültmek istiyorsanız dışını çıkın. O zaman problemleriniz küçülür ve onları çözersiniz. bir şeyi sürekli hatırlamak istiyorsanız onu beyninizin sol tarafına kaydedin" şeklinde konuştu.  

Toplam Okunma Sayısı : 1391

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com