Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.02.2012
Felsefe Toplantıları (XLIV)


İnsanlık, “zaman ve mekânın sıkışması”na tanıklık ediyor. Küreselleşme denilen bu süreçte zaman ve mekân kavramları –eski önemlerini yitirse de- varlığını sürdürüyor. “Akışlar âlemi”nde yaşadığımız ileri sürülüyor. Dünya ticaretindeki artış ve küreselleşme faktörünün de etkisiyle ürünlerin tüketiciye aktarılmasında zaman faktörü daha da ön plâna çıkıyor. Taşıma, depolama, stok yönetimi, müşteri hizmetleri, gümrükleme gibi lojistik faaliyetlerin önemi de doğal olarak artıyor.
Kırk dördüncü toplantımızda Prof. Dr. Birdoğan BAKİ; “Dünya ve Türkiye’de Lojistik Köyler” başlıklı sunumunda; yük taşımacılığında tüm lojistik faaliyetlerin entegre yapıldığı lojistik köylerin/merkezlerin ülkeler için vazgeçilmez birer unsur olduğunu; lojistik k
öyler sayesinde, tüm lojistik faaliyetlerin tek bir elden idare edileceğini, şehir içi yük trafiğinin azalacağını, yakıttan tasarruf sağlanacağını, çevre kirliliğinin azalacağını ileri sürecek; ayrıca, dünya ve Türkiye’den örnekler vererek, ölçek ekonomisi sayesinde taşıma maliyetlerinin düşeceğini ortaya koyacaktır.

Yer: Sosyal Bilimler Enstitüsü/Toplantı Salonu
Tarih: 01.03.2012
Saat: 15:30

 Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

Toplam Okunma Sayısı : 1479

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com