Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.03.2012
Divan Genel Genel Kurulu Gerçekleştirildi


 
 
Kulübümüz Olağan Divan Başkanlık Genel Kurulu Trabzonspor Kamp Eğitim Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle girilen genel kurulda başkanlığa Ali Özbak yeniden seçildi.

Başkanımız Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerimizin yanı sıra Divan Kurulu üyeleri, eski başkanlarımızdan, Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Taylan Üner, Mustafa Beyazlı, eski yöneticiler ve divan kurulu üyeleri katıldı. Divan başkanlık genel kurulunda kongre divan başkanlığını Osman Çavuşoğlu, yardımcılığını Şener Yavuz, üyeliklerini de Hasan Basri, Murat İskender ve Adnan Bayraktar yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlık Kurulu Üyesi Nadir Saral, divanın faaliyetlerini anlattı.

Yönetim Kurulumuzun çalışmaları hakkında genel kurul üyelerine bilgi veren Genel Sekreterimiz Hasan Yener, “Yönetim olarak amacımız Trabzonspor’un bugün geldiği noktadan daha ileri gitmesi için çalışmalarda bulunmaktır. TFF genel kurul seçimleriyle ilgili kulübün izlediği politika konusunda kamuoyunda yoğun eleştiriler oldu. Bu eleştirileri elbette biz de dikkate aldık. Ancak genel kurul sonucunda kulübümüz ve Sadri Şener’in yaptığı çalışmalar sayesinde 14 kişilik TFF yönetim kuruluna eski yöneticilerimizden 2 kişinin girmesi sağlanmıştır. Trabzonspor Kulübü TFF yönetim kurulunda oldukça etkin konuma gelmiştir. Ayrıca eski yöneticilerimizden Yusuf Reha Alp, Profesyonel Disiplin Kurulu’na girerek kulübümüzün burada savunulmasına imkan sağlamıştır. Trabzon’un yetiştirdiği değerli FIFA hakemimiz Turgay Güdü MHK’ya seçilerek kulübümüzün uğradığı hakem mağduriyetlerini önleme adına kendisinin yardımı dokunacaktır” dedi.

Yener sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen sezon aldığımız 82 puan ile Spor Toto Süper Lig’in gerçek şampiyonunun Trabzonspor olduğunu, tüm Trabzonsporlular olduğu gibi UEFA da tescil etmiş ve kulübümüz Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmiştir. Bu demektir ki kupanın gerçek sahibi Trabzonspor’dur. Kupanın müzemize getirilmesinin takipçisi olacağız. Tüm mücadelemiz bu yönde olacaktır. Bundan hiçbirinizin kuşkusu olmasın.”

 

Yener, “Sözleşmesi sona eren sporcularımızın sözleşmesi yenilenmiştir. Sezon sonu itibarıyla sözleşmesi biten oyuncumuz yok. Halen devam eden çalışmalarımız kadromuza katacağımız eksik yerlerimizi giderecek futbolcuların araştırılması ve bunların kulübe katılması içindir. Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizden bu yana Trabzonspor’u hep yukarıya taşıdık. İlk defa bu sezon Avrupa’da 11 maç oynadık. Şampiyonlar Ligi kulüp tarihinin en önemli mihenk taşlarından biriydi. Elde ettiğimiz başarı sonucu bütün Avrupa bizden övgüyle bahsetti. Bu başarılarımızı daha yukarıya taşımak için çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomik yapı olarak oldukça iyi konuma geldik. Kulübün üzerinde kambur olan borsa, şirketlerin birleşmesiyle oldukça iyi konuma getirilmiş, her yıl kulüp kasasından ödediğimiz büyük meblağ ödenmeyecek hale getirilmiştir. Yeni ekonomik kaynaklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. HES’in lisansı alınmış, proje aşamasına gelmiştir. Kredisi de hazır durumda. Hiçbir ortak almadan açık şekilde ihalesini yapıp yıllık 10 milyon dolarlık kaynak sağlayacak konuma getireceğiz. Akyazı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bize verdiğiniz görevi hep yukarıya taşımak için çalıştık. Zaman zaman yanlışlar da yaptık. Belki daha iyi olabilirdi ama geldiğimiz noktaya baktığınızda Trabzonspor’un hem Türkiye hem Avrupa’da herkesin gıpta ettiği bir kulüp olduğunu görüyoruz” ifadesini kullandı.

Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören’in okuduğu Denetleme Kurulu raporunda, Trabzonspor’un 40 milyon 777 bin lira uzun vadeli, 64 milyon 325 bin lira kısa vadeli olmak üzere toplam 104 milyon 603 bin net borcu olduğunu açıkladı.

Divan Genel Kurulu’nda sırasıyla Divan Üyelerimiz Ali Sürmen, Mustafa Erdem, Metin Atasoy ve Mehmet Cevahir söz alarak düşüncelerini aktardılar.

Sürmen, “Seçimli genel kurullar şubat ayında yapılmalıydı. Şubat ayında olağan kongre yapılır. Bunun dışında seçimsiz kongre yapılabilir. Alınan kongre kararının Mart ayında olmasının tüzüğe aykırı olduğunu iddia ediyorum. Yok hükmünde bir kongre yapılmaktadır” dedi.

Atasoy, “Başkanın TFF seçimlerinde ve şike olaylarında yapılan çalışmalarla ilgili, “Anlamak için ince zeka gereklidir’ cümlesi hiçbirimiz tarafından kabul edilemez” diye konuştu.

Erdem, “Yönetim şike sürecini iyi yönetemedi. Bence Trabzonspor federasyon seçimlerinde istediğini alamadı” diye konuştu.

Mehmet Cevahir ise, “Trabzonspor’a gönül verenler kulübünü her halükarda düşünmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda söz alan Başkanımız Sadri Şener ise, Trabzonspor’un borsada yaptığı işlemlerle ilgili eleştirileri yanıtlayarak başladığı konuşmasında, “Geçen senenin Ekim ayında SPK’ya müracaat ederek iki şirketin birleşmesi için çağrı yaptık. SPK yani devlet 10 gün çağrı müddeti koydu. SPK ‘18 lira 90 kuruştan hissesi olan herkes gelsin temettülerle gelip parayı alsın’ dedi. Ama kimse 22 lira olan hissesini getirmedi. Bu benim kabahatim değil. Ondan sonra Trabzonspor’un veya yönetimin yapacağı bir şey yok. Halka açık, aynı Beşiktaş gibi olduk. Temettü dağıtmadan bundan sonra yolumuza gideceğiz. Bunu her sene anlatıyoruz. 10 sene de geçse burada anlatacağız. Eğer biz bunu yapmasaydık Yeni Afyonspor gibi Yeni Trabzonspor kurmak zorunda kalacaktınız. Bunun 25 yıllık parasal değeri 330 milyon dolar. Çocuk oyuncağı bir rakam değil. Her kongrede ben unutsam bile buraya çıkan herkes konuşacak bunu. Kulübü bundan kurtardık biz. Biz değil başkası da kurtarsa teşekkür edilmesi gerekir” dedi.

Başkanımız Sadri Şener, şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesi sürecinde izlenen politikayla ilgili eleştirileri yanıtlarken de şunları söyledi:

“TFF’de hukukla ilgili 3 kurul var, Hukuk Kurulu’nun dışında, Etik, Disiplin ve Tahkim kurulları. İlk önce bu şike iddiaları Etik Kurulu’na gidiyor. Etik kurulu Trabzonspor’un hiçbir suçu olmadığını resmi imzayla bize gönderiyor. Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor ve Etik Kurulu’nun yeni ifadeler alındı diye bir daha rapor vermesini istiyorlar. Bu direkt bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü bizle ilgili yeni bir ifade 20 Temmuz’dan sonra olmadı. Trabzonspor’un en ufacık suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe’nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların durumunu da kulüplerine bildirdiler. Etik Kurulu’nun yeni raporunun da üç aşağı beş yukarı bizimle ilgili bölümü aynıdır. Bu raporu yönetime bildirecek. Yönetim de suçlu görülenleri disipline bildirecek. TFF’de Etik ve Disiplin kurulu ayrı karar vermez. Çünkü hepsi beraber çalışıyor. Teknik olarak ve bilimsel olarak ele alındığı için Fenerbahçe Kulübü’nün ceza alması lazım.”

Sadri Şener, “Adnan Öztürk kardeşim, ‘Sadri Şener bu kupayı almayacağını biliyor’ diyor ya, işte o zaman bir ince zeka yine gerekiyor. Bu kupayı almayacaksam ben, o zaman Fenerbahçe’ye ceza verilmeyecek. Fenerbahçe’ye ceza verilmezse UEFA bize ‘iki – üç yıl Avrupa kupalarına gelmeyin’ diyecek. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü de Avrupa kupasına gidemeyecek. Gayet matematiksel ve net. Dolayısıyla Fenerbahçe kulübünün ceza alması lazım ki biz üzerine çıkalım. Bu eylem uzuyor mu? Evet, çok uzadı doğrudur. Fakat benim tahminim, 22 Mart’ta UEFA genel kurulundan önce mutlaka ve mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı yönündeki iradesini ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak değildir. Bundan tüm Türk kulüplerinin ceza alacağı gibi, Milli Takım’ın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyod içinde bu da çözülür. Geçen sene 82 puanla almaya hak ettiğimiz kupayı da müzemize getiririz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Ali Özbak başkanlığındaki Divan Başkanlık Kurulu 3 yıl için göreve getirildi.

Liste şu isimlerden oluştu:

 

Başkan

 

Ali ÖZBAK

 

Başkanlık Kurulu

 

Cafer HAZAROĞLU

 

Ahmet ONUR

 

Faik ARIKAN

 

Nadir SARAL

 

Yusuf BAHADIR

 

Abdulmecit SARI

 

Turgut GÖRGÜN

 

Erkan BULAK


 


Diğer Fotoğraflar
























Toplam Okunma Sayısı : 1648

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com