Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.03.2012
Başkan Şener, Eleştirileri Yanıtladı (Detaylar)


     
 
 
     

Divan Genel Kurulu'nda söz alan üyeler, yönetimin özellikle şike sürecindeki tutumunu eleştirdi. Ali Sürmen, “Seçimli genel kurullar şubat ayında yapılmalıydı. Şubat ayında olağan kongre yapılır. Bunun dışında seçimsiz kongre yapılabilir. Alınan kongre kararının Mart ayında olmasının tüzüğe aykırı olduğunu iddia ediyorum. Yok hükmünde bir kongre yapılmaktadır” dedi. Metin Atasoy ise, “Başkanın iki söylemi ve bir eylemi Trabzonsporlu olan herkesi üzmüştür. Başkanın, şehri ve camiayı kastederek, 'Oradan homurdanmalar geliyor' cümlesi ne başkanın konuşabileceği, ne de camianın hak ettiği söylemlerdir. Bu şehirden ve bu camiadan Trabzonspor'un anıldığı her noktaya sevgi, saygı ve destek gider. Ama asla homurdanma gitmez. Yine TFF seçimlerinde ve şike olaylarında yapılan çalışmalarla ilgili, 'Anlamak için ince zeka gereklidir' cümlesi hiçbirimiz tarafından kabul edilemez. Hangi yönden bakarsak bu cümle hoş karşılanmayacak bir söylemdir. Bizler ince zekalı olmayabiliriz. Bu durumda sizin bizim anlayabileceğiniz dili kullanabilecek kadar ince zekalı olmanız gerekmez miydi? Egemen ve Selçuk'u şampiyonluktaki en büyük rakiplerimize bedava vermek ince zekalılıksa, biz asla ince zekalı olmak istemiyoruz. Borcu 100 trilyonun üzerine çıkarmak ince zekalılıksa o ince zeka bizden ve kulübümüzden uzak dursun. Trabzonspor'u diyet ödercesine yerel ve genel siyasetin eline vermek ince zekalılıksa böyle bir ince zekayı istemiyoruz. Türk futbolunun katletmek üzere karanlığa doğru yol alan Fenerbahçe lokomotifine takılan Beşiktaş vagonuna Trabzonspor'u itici güç yapmak bizim kabul edeceğimiz bir ince zeka ürünü değildir. Camiamızı böyle bir duruşu asla kabul etmez. Fenerbahçe'nin siyaseti, ekonomiyi ve medyayı kullanarak oynadığı gayri ahlaki tiyatro karşısında dikkatli uyanık ve akıllı olmalıyız. Hiç kimseden yalvarırcasına kupa istemeyeceğiz. Bizi yalvarırcasına elde edilen hiçbir kupa sevindirmez. Müzemiz onurumuz, emeğimiz ve alın terimizle kazandığımız kupalarla doludur. Masumsak şike zanlılarının arkasında işimiz ne. Kupa zaten bizim olacaktır” diye konuştu.

Mustafa Erdem ise, “Şike sürecini iyi yönetemediler ve Trabzonspor'u çok zor duruma düşürdüler. Önce 'konuşmayın susun' dediler sonra yöneticilerimiz teker teker Beşiktaş'a getirildi. Federasyon seçimleri tamamen rezalet. Trabzonspor kurullara yönetici önermedi. Faruk Özak önerdi, Mustafa Beyazlı girdi. Trabzonspor federasyon seçimlerinde istediğini alamadı. Kulüpte herkes farklı konuşuyor. Asbaşkan kurşunlanıyor, kulüp doktoru kurşunlanıyor. Trabzonspor'da neler oluyor? Sanki Trabzonspor AKP'lileştiriliyor. AKP'li mimar alınıyor, AKP'li avukat alınıyor. Trabzon Belediyesi kulübü baskı ve tehdit altına tutuyor. İnşaatları mühürleniyor. Bizim başkanımız da bu baskılara boyun eğiyor. Bizim bir açığımız mı var? Borsada yapılanlar ise tamamen ilginç uygulamalar” ifadesini kullandı.

ŞENER, ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor'un borsada yaptığı işlemlerle ilgili eleştirileri yanıtlayarak başladığı konuşmasında, “Geçen senenin Ekim ayında SPK'ya müracaat ederek iki şirketin birleşmesi için çağrı yaptık. SPK yani devlet 10 gün çağrı müddeti koydu. SPK '18 lira 90 kuruştan hissesi olan herkes gelsin, temettülerle gelip parayı alsın' dedi. Ama kimse 22 lira olan hissesini getirmedi. Bu benim kabahatim değil. Ondan sonra Trabzonspor'un veya yönetimin yapacağı bir şey yok. Halka açık aynı Beşiktaş gibi olduk. Temettü dağıtmadan bundan sonra yolumuza gideceğiz. Bunu her sene anlatıyoruz. 10 sene de geçse burada anlatacağız. Eğer biz bunu yapmasaydık Yeni Afyonspor gibi Yeni Trabzonspor kurmak zorunda kalacaktınız. Bunun 25 yıllık parasal değeri 330 milyon dolar. Çocuk oyuncağı bir rakam değil. Her kongrede ben unutsam bile buraya çıkan herkes konuşacak bunu. Kulübü bundan kurtardık biz. Biz değil başkası da kurtarsa teşekkür edilmesi gerekir” dedi.

Sadri Şener, “Adnan Öztürk kardeşim, 'Sadri Şener bu kupayı almayacağını biliyor' diyor ya, işte o zaman bir ince zeka yine gerekiyor. Bu kupayı almayacaksam ben, o zaman Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecek. Fenerbahçe'ye ceza verilmezse UEFA bize 'iki – üç yıl Avrupa kupalarına gelmeyin' diyecek. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü de Avrupa kupasına gidemeyecek. Gayet matematiksel ve net. Dolayısıyla Fenerbahçe kulübünün ceza alması lazım ki biz üzerine çıkalım. Bu eylem uzuyor mu? Evet, çok uzadı doğrudur. Fakat benim tahminim, 22 Mart'ta UEFA genel kurulundan önce mutlaka ve mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı yönündeki iradesini ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak değildir. Tüm Türk kulüpleri ceza alacağı gibi, Milli Takım'ın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyod içinde bu da çözülür. Geçen sene 82 puanla almaya hak ettiğimiz kupayı da müzemize getiririz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Ali Özbak başkanlığındaki Divan Başkanlık Kurulu 3 yıl için göreve getirildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1156

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com