Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.03.2012
KARGİD'den İran Başkonsolosu'na Ziyaret


Yapılan görüşmede samimi diyaloglar oluştu.İran Başkonsolosu Ali NİKAN,Trabzon’un;tarihi turistik,kültürel ve doğal güzelliklerine övgüde bulundu. Özellikle görüşmede ,iki ülkenin ticari ilişkilerinin üst düzeye ulaştırılabilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Trabzon limanının ticari önemi,turizm acenteleriyle birlikte hareket edilerek ulaşımda alınacak mesafe ile ticari açıdan ulusal ekonomiye sağlayacağı katkılar ele alındı.Dernek başkanı Ahmet Yaşar ALTINTAŞ,iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin canlanması için ticari buluşmaların gerekli olduğunu kaydetti.

Görüşmenin devamında iki ülkenin karşılıklı turistik faaliyetler gerçekleştirmesi gerektiği ve bu faaliyetlerin gerçekleşmesine önayak olacak çalışmaların bir önce hayata geçirilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.Karadeniz İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yaşar ALTINTAŞ,bürokratik engellerin kalkmasıyla birlikte ekonomik gelişmeler adına gerekli adımları atabileceklerini belirtti.



Derneğin işgücü potansiyelinin, Trabzon’a ekonomik bağlamda önemli ölçüde hareket kazandırıp, ticari faaliyetlerin hızlanarak daha verimli bir hal almasına vesile olduğunu kaydeden Başkonsolos NİKAN,Karadeniz İşadamları Derneği’ne faaliyetlerinden dolayı övgüde bulunarak,çalışmalarında başarılar diledi.Dernek başkanı Ahmet Yaşar ALTINTAŞ ve Başkonsolos Ali NİKAN,karşılıklı temennilerde bulunarak görüşmeyi tamamladılar.

 

Toplam Okunma Sayısı : 5982

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com