Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.03.2012
Başkan Hacısalihoğlu'ndan ahşap otomobil imal eden Mustafa Kaya'ya destek


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yöre üretilen ürünler kadar yörenin değerlerini de ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 
Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaşayan ve ahşaptan motorlu otomobil imal eden mobilya ustası Mustafa Kaya, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek projesini anlattı.
 
Başkan Hacısalihoğlu, Mustafa Kaya’nın yaptığı çalışmanın emek ve beceri isteyen örnek bir çalışma olduğunu belirterek kendisini kutladı. İnsanların ahşaba giderek artan bir şekilde ilgi duyduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Gerçekten güzel bir çalışma yapılmış. Ama bunun bir hobi olarak kalmaması, ticarileştirilip ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Önemli olan bunu pazar için üretebilmek. O zaman katma değeri daha yüksek bir çalışma ortaya çıkar” dedi.
 
Mustafa Kaya’ya gerekli destekleri sağlaması için yardımcı olacaklarını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, otomobilin turistik yöre ve tesislerde kullanılabileceğini ifade etti.
 
Otomobili imal eden Mustafa Kaya ise ahşap otomobil yapma fikrinin yerli otomobil tartışmalarından kaynaklandığını söyledi.
 

“İmkan verilirse bu otomobilin her türlüsünü yapabilirim” diyen Kaya, “Kısıtlı imkanlarla bu otomobili yaptım. İmalathane ve malzeme açısından sıkıntı çektim. Eğer gerekli destekleri bulabilirsem, daha önemli çalışmalar yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.Görüşmenin sonunda Kaya, Başkan Hacısalihoğlu’na yine kendi imal ettiği kemençeyi hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1667

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com