Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.03.2012
Kent Bilgi Sistemi İlgi Görünüyor.


     
 
 
     

Vatandaşların Trabzon ile ilgili bilgilere rahatça ulaşımını sağlamak amacıyla Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kent Bilgi Sistemi' vatandaşlardan ilgi görüyor.

Trabzon Belediyesi'nin resmi web sitesi olan 'trabzon.bel.tr' de yayına başlayan Kent Bilgi Sisteminden, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin faydalanmaları için şehrin değişik yerlerine ekranlar yerleştiriliyor. Tamamen güncel olmak üzere ‘Kent Rehberi’, ‘İmar Durumu’, ‘3 Boyutlu Kent Rehberi’ ve ‘Mezarlık Bilgi Sisteminden’ oluşan dört farklı yayın hizmet veren Kent bilgi sistemi ile ziyaretçiler Trabzon ile ilgili detaylı bilgilere ulaşma imkanına kavuştu. Kent Bilgi Sistemi ile ayrıca Belediyede birimler arası koordinasyonu sağlayan ve Belediyenin veri tabanını besleyen “Belnet” uygulamasına geçildi. Belediye etkinliklerinin, nöbetçi eczanelerin ve çok sayıda POİ noktasının adresleri ve fotoğrafları ile birlikte kullanıma sunulan sistem ile son yüzyılın en güçlü ve yaygın sloganı haline gelen “Bize her yer Trabzon” söylemi gerçek anlamını kazanmış oldu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kent Bilgi Sistemini uygulamaya soktuklarını ve bu alanda Ülkenin önde gelen belediyelerinden biri olduklarını kaydederek   'Kent Bilgi Sistemi' ile vatandaşlar, 'Kent Rehberi Haritası' sayesinde Trabzon'daki nöbetçi eczanelerin, otellerin, hastanelerin, resmi kurumların yerlerini hem grafik hem de adres bilgileriyle birlikte görüntüleyip fotoğrafına varıncaya kadar detay bilgiler alabiliyorlar. Ayrıca Kent Rehberi bölümünde mahalle, sokak ve kapı numarası girilerek binalara da ulaşılabiliyor. 'İmar Durumu' menüsünden, ada ve parsel bilgileri ya da resmi adresi bilinen herhangi bir yerin imar durumunu sorgulamak ve yazıcıdan çıktısını alabiliyorlar.  Vatandaşlar, resmi işlemlerde kullanılamayan fakat bilgilenmek açısından yeterli olan bu imar durumlarına kolayca ulaşabiliyor. Vatandaşların Kent Bilgi Sistemi'nden daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla  kentin değişik yerlerine Kiosklar (ekranlar) yerleştiriyoruz. Uygulama ile Kent Bilgi Sistemi yayınları sokağa kadar ulaşmış oldu” şeklinde konuştu.
Toplam Okunma Sayısı : 1234

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com