Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.03.2012
Çanakkale Zaferi etkinlikleri devam ediyor



     

       Araştırmacı-Yazar Bahadıroğlu, "Çanakkale'de manevi güç, maddi gücü yenmiştir."

       Trabzon Belediyesi ile Trabzon Müftülüğü, Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında program düzenledi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapılan ve konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun yer aldığı programa Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an dinletisi ve sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "1915 milletimizin tarihinde çok önemli bir yıldır. 1915 yılının bir diğer deyişle Çanakkale Savaşı'nın çok iyi okunması, araştırılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Bu millet Çanakkale'de 250 bin evladını şehit vermiş ama Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle "Ya İstiklal Ya Ölüm" demiştir. Bu millet aynı yıl Sarıkamış'ta 120 bin evladını şehit vermiştir. Vatan evlatları bu yıllarda dört cephede namusu için, vatanı için, dini için milleti için gözünü kırpmadan savaşmayı sürdürmüştür. Çanakkale'de amaç savaş değildi. Çanakkale'de amaç her zaman dediğimiz gibi tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek bayrağı muhafaza edebilmekti. Amaç savaşmak olmadığı için de yaralıları omuzlayıp, sırtlayıp tedavilerinin edildiği bir savaş olmuştur. Yani tam insanlık örneği gösterilmiştir. Türk milletinin asaleti bu savaşta zirve yapmıştır. Bu savaşla emperyalist güçler amaçlarına ulaşamamışlar ve gereken dersi almışlardır. İnanç ve azim Çanakkale'de engel tanımamıştır" diye konuştu.

       Çanakkale Zaferi'nin yetişmiş insanların son sözü olduğunu dile getiren Yavuz Bahadıroğlu, "Çanakkale Osmanlı'nın son sözü; Cumhuriyetin ön sözüdür. Çanakkale Zaferi olmasaydı İstiklal Savaşı da olmayacaktı. Çünkü kurtarılacak vatan kalmayacaktı" dedi.

       Bahadıroğlu, Çanakkale'nin aynı amaçlarla çarpışan farklı unsurların din kardeşliği çerçevesinde can verdiği ideallerde birlik olduğunu da vurguladı.

       Bahadıroğlu; "Çanakkale Zaferini kazandıran insanları tanımamız, o insanların içindeki cevheri keşfetmemiz gerek. O cevheri almamız ve çocuklarımızın yüreğine koymamız lazım. Hasta denilen adam öyle bir destan yazdı ki, 'Çanakkale geçilmez' mührünü tarihin alnına öyle bir çaktı ki, kıyamete kadar unutamazlar" dedi.

       Çanakkale ruhundaki birlik ve beraberliğin önemi değinen Bahadıroğlu Çanakkale'de 15 bin kadının ve gencin İngiliz uçaklarından atılan çivi bombalarından şehit olduğunu belirtti.

       Çanakkale'de kahramanca savaşan Seyid Onbaşı'ya dikkat çeken Bahadıroğlu "Çanakkale mucizeler tarlasıdır ve bu mucizeler Allah'ın eseridir. Seyid Onbaşı'da doğru tarafta durmuş ve bu savaşı kazanmak için elinden geleni yapmıştır. Seyid Onbaşı yılmamış, bıkmamış, bu mantıkla çalışmış ve kazanmıştır" dedi. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un da anıldığı söyleşide, Yazar Bahadıroğlu ailelere seslenerek, "Mehmet Akif Ersoy, Allah tarafından İstiklal Marşı'nın yazılması için seçilmiş bir insandır. Sizlerde bu zaferi çocuklarınıza öyle bir anlatın ki, bu ülkede kanlı Çanakkale yılları bir daha yaşanmasın" dedi.

       Söyleşinin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu katkılarından dolayı Bahadıroğlu'na plaket vererek teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1314

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com