Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.03.2012
Elektrik Mühendisleri Odası Yönetimi Başkan Hacısalihoğlu'nu Ziyaret Etti


Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal ve Yönetim Kurulu üyeleri, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.
 
TTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Karal, Türkiye’nin geliştiğini ve büyüdüğünü, haliyle enerji tüketimi ve ihtiyacının da arttığını söyledi.
 
Artan enerji ihtiyacının karşılanması için yeni ve yerli enerji kaynaklarının devreye sokulması gerektiğini dile getiren Karal, Türkiye’nin olduğu gibi bölgenin de enerji ihtiyacı bulunduğunu, başta HES’ler olmak üzere enerji üretim çalışmalarını engellemeye yönelik davranışların doğru olmadığını, konunun bütün yönleriyle ele alınarak tartışılması gerektiğini ifade etti.
 
Şehrin gelişen bölgelerine elektrik temininde uzun vadede sıkıntı yaşanabileceğinin altını çizen Karal, “Akyazı kompleksi nedeniyle bu bölgede çok önemli bir ihtiyaç ortaya çıkacak. Bu noktada sıkıntı yaşanmaması için planlamanın şimdiden yapılması gerekiyor” dedi.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Şehir büyürken şehrin alt yapısı da ona paralel büyümeli”
Başkan Hacısalihoğlu da enerjinin hayatın her alanını ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu belirterek şehrin gelecek hedeflerinin gerçekleşmesi için enerji açısından ileride yaşanabilecek sıkıntıların çözümüne yönelik tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekti.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Trabzon’un gelişmesi ve gelecek hedefleriyle ilgili şehrin alt yapısının da gelişmesi lazım.  Şehrin ekonomi ticaret tarım sanayi dengeli bir şekilde dağılmış bulunuyor. Bu demektir ki her sektör paralel bir büyüme gösteriyor arz ve talebe bağlı olarak bu noktada her kurum üzerine düşeni yaparsa sektörler ve kent her yönüyle büyür ve gelişir” şeklinde konuştu. 
 
“Kongre merkezi hedefinin gerçekleşmesi doğrultusundaki çalışmaları detekliyoruz”
Elektrik Mühendisleri Odasının düzenleyeceği uluslararası kongreyi değerlendiren Başkan Hacısalihoğlu, “Yapılacak kongre çok önemli, çünkü Trabzon’un uluslararası kongre merkezi hedefi var. Bu hedefler sözde olmaz, bu tür toplantıların düzenlenmesiyle gerçekleşebilir. Bizler oda olarak bu tür kongreleri destekliyoruz ve sayısının artmasını istiyoruz” dedi.
 
Ziyarete, Yönetim Başkan Yardımcısı Ahmet Atmaca ve Kurulu üyeleri Doç. Dr. H. İbrahim Okumuş, Sezgin Vural ile yedek üyeler Tuncay Değermenci ve Murat Olgun da katıldı.

 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 1522

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com