Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.03.2012
Murat Taşkın Yazdı...


     
 
 
     

Denir ki; “aynı hataları üst üste yapmak deliliktir.”

Aslında öyle değil!.. Delilik, aynı hataları tekrarlayıp, farklı sonuç beklemektir.

Tıpkı, Trabzonspor’un yaptığı gibi..

Ligde Gençlerbirliği, ardından kupada Antalyaspor maçı.. Üstüne üstlük, Antalyaspor’a Antalya’da üst üste ikinci yenilgi ile.. Oynanan oyunların şekli şemali aynı..Alanziho dışında sahada varlıkları ile yoklukları belli olmayan Şenol Güneş’in talebeleri, yan hiçbir şey bilmiyorlar, ya da hocalarından yanlış taktik almışlar.Şenol Güneş’in kupadan elendikten sonra yaptığı açıklamanın gazetelere yansıyan manşeti de zaten her şeyi ifade ediyor: “.Bu oyunla çok zor!..”Futbolcularının oynadığı futbolun yetersiz olduğunu ifade eden Şenol Güneş, zor bir dönemden geçtiklerini ve Play-Off’da zorlanacaklarını da söylüyor.

Pekala; Şenol Güneş’in “Bu oyunla çok zor” dediği sergilenen futbolun suçlusu kim?

Futbolcular mı? Şenol Güneş mi?

Futbolcu dediğinin belli yetenekleri ve kapasitesi vardır. Ama onları yine de sahada belli bir sistem içinde, ekip halinde, yani teknik adamın verdiği taktiğe göre kullanmaya çalışır.Antalyaspor maçındaki sisteme bakıyorsunuz, gol olması tamamen rakibin hatasına kalmış gibi.. Mesela Alanziho topu alıyor dikine rakip ceza sahasına doğru yöneliyor. Antalyaspor, adeta etten bir duvar örüyor. Alanziho’nun arkadaşları, Burak, Halil, Olcan, Volkan ne yapıyor? Yüzlerini kaleye, dolayısıyla sırtlarını Alanziho’na dönmüş gidiyorlar. Oysa, o duvarın aşılması için yol ve yöntem belli. Duvar pası yaparak aradan sıyrılmak.. Trabzonspor tek bir tane yaptı mı? Yok.. Sonra 20’ye yakın korner kazanıldı. Bir tane ön direkten arkaya aşırma yapılarak, rakibin topu kontrol altına almasının güçleştirildiğini gördünüz mü? O da yok..

Denilecek ki; “Trabzonspor şimdiye dek o kadar golü nasıl attı?” Burak çalışır, şansı yaver gider, gol atılar. Ama önemli olan atılmasının zorlaştığı anlarda yapılması gerekenler, uygulanacak yöntemler.. Artık ligde herkes kimin neyi nasıl yaptığını, yapacağını biliyor. Ona göre tedbir alıyor. Teknik adam futbolcularına rakibin tahmin etmediğini, anlayamayacaklarını yaptırmalıdır. Yoksa, bu iş çok zor olur. Şenol Güneş’in de “Bu oyunla çok zor” dediği de bu olsa gerek!..

Murat Taşkın 22 Mart 2012

Toplam Okunma Sayısı : 1220

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com