Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.04.2012
Altyapısında Skandal!


Cemal ÖNER

Geçmişte yetiştirdiği oyuncularla büyük başarılara imza atan altyapı tıkandı. Eğitimsiz, bilgi birikimden uzak, sporcu psikolojisinden yoksun kişilerle teslim edilen altyapıda yaşanan olay ibret verici.Oyuncu velileriyle ahbap-çavuş ilişkisi kurduğu iddia edilen U-17 grubunun çalıştırıcısı, şikâyet edilince kızılca kıyamet koptu. Öfkeli hoca U-16 grubuna gönderildi. Ancak U-17’in hocasıymış gibi hareket edip dedektifliğe soyunup planını uyguladı.  Günah keçisi olarak seçtiği Berat Öner hakkında “Yetersiz” raporu hazırlayıp altyapı sorumlusuna kabul ettirdi. Altyapı tarihinde ilk kez bir oyuncu ara transfer döneminde gönderilmeye zorlandı, idmanlara çıkması engellendi.

Gerekçe olarak da, “Futbol mantaliteme uymuyor . Berat kanat oyuncusu, ben 4-4-2 oynatıyorum” diyerek kendini savundu. Ayrıca takımda başka kanat oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine ise, “Kişileri karşılaştırma” cevabını verdi.

İddialara göre,  U-17 grubunun hocasının bazı oyuncu velileriyle aşırı derecede samimi oldu. Dedikodu o kadar ileriye gitti ki, bir sonraki maçta kimlerin oynayacağı veliler arasında bile konuşulur oldu. Bundan büyük rahatsızlık duyan diğer veliler şikâyetçi oldular ve U-17’nin çalıştırıcısı Fikret Acuner, bir alt grup olan U-16’ya’ gönderildi. Yerine Aşkın Dilli getirildi. Ancak hiçbir şey olmamış gibi hareket eden Acuner, sık sık eski takımına müdahalelerde bulundu. Grubu toplayıp, “Birkaç hafta sonra geri döneceğim ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” şeklinde tehditler savurdu. Faturayı 5 yıl önce Özkan Sümer tarafından 120 kişi arasından seçilen ve dönemin altyapı hocalarından Sadi Tekelioğlu’nun da öğrencisi Berat’a kesti. “Fizik olarak Yetersiz” raporu hazırladı ve Berat’ın bir idmanını dahi izlemediğini söyleyen altyapı sorumlusu Hamit Cihan’ a kabul ettirdi. Altyapı tarihinde ilk kez devre arasında bir oyuncu dışlanmaya zorlandı.

 Telefonla ulaştığım altyapı koordinatörü Özkan Sümer’e durumu anlattım. Sümer, kesinlikle ilgileneceğini söylediği halde, geriye dönüş yapmadı. Berat’ın diğer hocalarıyla konuştum, hepsi de böyle bir şeyin olamayacağını, ayrıca Berat’ın da altyapının en yetenekli oyuncularından biri olduğunu söylediler. Daha sonra telefonla altyapı sorunlusu Hamit Cihan’a ulaştım.  O da ‘şıracının şahidi bozacı’  misali hareket etti. Açıklamalar kesinlikle tatmin edici nitelikte değildi. Sonuçta Acuner-Cihan ikilisi, göndermeye karar verdikleri Berat’tan kendine kulüp bulmasını istedi. Hatta daha ileriye giden Fikret Acuner, “Seni ben gönderiyorum. Bizzat altına ben imza attım. Başka kimsenin bir sucu yok” diyerek gözdağı verdi.

Hamit Cihan ise, “Fizik olarak yetersizsin, sakatlık geçirdin, geri kaldın, bundan sonra bu takımda forma giyemezsin. Karadenizspor’da da oynayamazsın. Ayrıca seni oraya verirsek oradaki çocuklara haksızlık olur. Sen kendine bir kulüp bul” gibi nedenler ileri sürdü. 

Ayrıca her defasında farklı şeyler söyleyen Hamit Cihan, altyapı çalıştırıcısı değil de bir ilkokul öğretmeni gibi davrandı.  Çocuğa, “ Futbolcu mu olmak istersin,  yoksa ünlü bir cerrah ‘mı diye ilgisiz sorular sordu.  O da “Futbolcu olmak isterim” deyince şaşkın bir ifadeyle, “Neden futbolcu olmak istiyorsun”,  “oku ünlü bir cerrah ol” gibi nasihatlerde bulundu.  Sanki altyapıdaki çocukları futboldan soğutup okula yönlendirmek için görevlendirilmiş bir kişilik sergiledi.

Olaya kimse inanmak istemedi. Trabzonspor altyapısında böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten ilgililer, hiçbir gerekçe göstermeden, sadece fiziki yetersizliği nedeniyle bir oyuncunun gönderilmeyeceğini ifade ettiler, bunda bir kasıt olduğunu büyük haksızlık ve yanlış yapıldığını, konunun üst yönetime iletilip iyice araştırılması gerektiğini söylediler.

xxxx

Gelecek hafta, altyapı hocasından inanılmaz itiraflar: Sizi kandırmışlar


Toplam Okunma Sayısı : 1204

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com