Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.04.2012
Kalkınma Bankası'ndan Doğu Karadeniz'de proje bazlı yatırımlara krediler tanıtıldı


Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Kredi Pazarlama Daire Başkanı Hasan Üsküplü, karlı ve verimli projelere sahip anonim şirketlere uzun vadeli ve uygun şartlarla yatırım kredileri verdiklerini söyledi.

 
İşadamlarının katıldığı Yatırım ve Revizyon Kredileri Bilgilendirme Toplantısında konuşan Üsküplü, Türkiye Kalkınma Bankası’nın ülkenin kalkınması ve sürdürülebilir büyümenin gerçekleştirilmesi doğrultusunda anonim şirket statüsündeki teşebbüslerin yatırımlarını desteklediklerini ve bu yolla istihdam gelir ve refah düzeyinin artmasına katkı sağladıklarını kaydetti.
 
Bankanın desteklediği yatırımlarla ilgili bilgi veren Üsküplü, “Bankamız anonim şirket statüsündeki firmalara, proje üzerinden yatırım kredisi veriyoruz. Bunun için projenin karlı ve verimli bir yatırım olması, üretime ve hizmet sektörüne yönelik bir proje olması gerekiyor. Ayrıca firmanın da basiretli bir tüccar olması lazım. Yatırım kredilerinin hangi alanlarda verildiğini anlatan Üsküplü, “Enerji, enerji verimliliği, imalat sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve diğer hizmet sektörlerine yönelik yatırım kredilerini finanse ediyoruz. Bunlar orta ve uzun vadeli krediler oluyor. Su anda en uzun vadeler Kalkınma Bankasında veriliyor. Tabii ki bu kredileri vermeden önce teknik, mali ve ekonomist gözüyle bu projeler ve yatırım konuları masaya yatırılıyor. Burada da yatırım bitince ne kadar katma değer üreteceği, ne kadar bir sürede geri dönüşüm sağlayacağı, ne kadar öz kaynak konulacağı, ne kadar kredi verileceği gibi konular senaryo halinde yazılıyor ve tahsis yapıldıktan sonra da yüzde 50’ye kadar bir avans verilerek yatırımcıyla yürümeye başlanıyor. Kontrollü kredi şeklinde de iş yapıldıkça hak ediş şeklinde destek veriliyor ve bittiği zaman da koyulacak öz kaynakla vereceğimiz kredi başa baş olmuş oluyor” dedi.
 

İmalat sanayinde 2 yıl ödemesiz ve 7 yıl vadeli, ister döviz ister TL bazında yatırım kredileri verildiğini kaydeden Üsküplü, “Bunların yanında enerji, yenilenebilir enerji konusunda HES ve jeotermal konuları var. Topraksız tarım destekleri var. Bu çok karlı bir yatırım. İki buçuk yılda geri dönüş veren bir sektör ama jeotermal kaynağa bağlı bir yatırım tabii. Ayrıca enerji verimliliği kredileri olabilir. Burada yoğun elektrik tüketen sanayiciler bu kredileri kullanabilirler. Gerek tesis yenileyerek veya atık gazlardan, atık ısıdan faydalanarak kendi enerjisinin belli bir kısmını üretebilirler. Bunlar için 3 veya 4 yıl ödemesiz, 10 veya 12 yıla varan vadelerle verdiğimiz bir kredilerimiz var. Bunun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığından yatırım ve işletme belgesi almış otellere tefrişat ve tesisatı yenileme kredileri var. Bu tür yatırımları proje üzerinden destekliyoruz” diye konuştu.Üsküplü, Kalkınma Bankası kredilerinden yararlanılmasını önerdiği konuşmasının sonunda işadamlarının sorularını cevaplandırdı.

 
 
 
 
 
 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1753

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com