Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.04.2012
Sahipsiz Şehir Trabzon


Osman BAŞKIR

Trabzon kentinin bir kez daha sahipsiz olduğunu Fenerbahçe ile oynanan maçtan sonra gördüm. Vali ve yeni gelen Emniyet müdürü Fenerbahçeli maçtan önce bordo- mavili taraftarların grup başkanları ile yaptığı toplantı da "Küfür istemiyorum. Tiyatro izler gibi maç izleyelim" falan demiş.Bir emniyet müdürünün taraftarları bu şekilde baskı altına almasına ben bir anlam veremedim.Ne demek tiyatro izler gibi maç izlensin,Tabi ki küfüre karşıyım.Sahadaki futbolcuya kimsenin küfür etmeye hakkı yok.Kötü söz sahibine aittir.Ama taraftara da kimse bu şekilde baskı yapmamalı.Kim taşkınlık yaparsa o yakalanıp gerekli olan ceza uygulanır. Maalesef  Trabzon'un Bakanı,milletvekilleri,(Bu konuda ayrımcılık yapmıyorum)Belediye Başkanı, sivil toplum örgütleri ve Parti il Başkanlarından bu konuda bir açıklama gelmedi.Trabzon için yapılan karalama kampanyası hala daha devam ediyor.

 

 MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın bir açıklama yaptı diye yer yerinden oynadı.İktidar Partisinin il Başkanı Adnan Günnar hemen karşı atacağı geçerek sıcağı, sıcağına  milletvekili Koray Aydına cevap verdi.Koray Aydının avukatlığını yapmıyorum.Kendisi ile de tanışıklığım yok.Merhabalığım dahi yok.Koray Aydın'a jet hızıyla verilen cevap neden  Vali veya Emniyet müdürünün Bordo- Mavili  taraftarlarla yapmış olduğu toplantıda "Fenerbahçe maçında küfür ve taşkınlık istemiyorum.Tiyatro izler gibi maç izleyin" diyenlere İl Başkanı Günnar neden cevap verme tenezülünde bulunmadı.

 

 Günnar'ın cesareti sadece MHP milletvekili Koray Aydın'amı yetti. Sırası geldimi herkesten çok Trabzonsporlu olan ve deplasmanlar olsun ,Avrupadaki maçlar olsun uçağın Business Class koltuklarında oturanlar,acaba Trabzonspor'un haklarını savunmaya sıra geldimi niye süt dökmüş kedi gibi oluyorlar.

Olmuyor beyler olmuyor.

Biri devletin televizyonu olan TRT'ye çıkıp bizim yerel medyamızı törerist diyecek. Vali ve Emniyet müdürü Bordo-mavili taraftarlarla yaptıkları toplantıda "Tiyatro gibi maç izleyeceksiniz" diyecekler.istanbul'un Valisi veya Emniyet müdürü Fenerbahçe ,Galtasaray ve Beşiktaş taraftarları ile böyle bir toplantı yapsa onlara böyle bir şey söyleseler,yer yerinden oynar'mı oynamaz'mı. Bu memleketin tek bacasız fabrikası olan Trabzonspor'un haklarını kimse savunmayacak'mı.Trabzonspor sayesinde Milletvekili,Bakan,Belediye Başkanı olanlar sadece koltuklarını düşünüyorlar.Onun için Trabzon sahipsiz bir kent.Bu kentin gerçek sahipleri artık deve kuşu gibi kafalarını kumdan çıkartsınlar.Etraflarına bir baksınlar.Trabzonspor üzerine oynan oyunları bozsunlar.

Nerede Trabzonun lobisi.

Hani  bize her yer Trabzon'du..

Lafa geldimi Bize her yer Trabzon oluyor..

İcraata sıra geldimi kimse sesini çıkartmıyor..

Trabzon ve Trabzonspor yalnız kalıyor.

Bu konuda birtek eski yönetici Mahmut Aksu ve Trabzonspor'un eski Ankara temsilcisi Şükrü Kuleyin açıklamalarda bulundular..Bunlarda olmazsa vay Trabzonspor'un haline.. Ayrıca Fenerbahçeliler  Avni aker'de açılan pankart için suç duyurusunda bulunacaklarmış.Sözde ırkcılık yapılmış ,elle gelen düğün bayram;Ömer Çavuşoğlu denen zat Trabzonluları pontuslukla suçlarken ırkcı ve faşist olmuyormuydu?Yazıklar olsun Cumhuriyet içinde Cumhuriyet kuranlar asıl ırkçılığı faşistliği yapanlar sizlersiniz. Ama duvara tosladığınızı bilmiyorsunuz!

 

ALİ ŞEN NEDEN SESSİZ KALIYOR!

Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen’in bu aralar sesi soluğu hiç çıkmıyor. Bir dönemler “ Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon” nidalarıyla taraftarlarının önünde adeta bir amigo gibi duran Şen, Türk futbolundaki bu kaos ile ilgili olarak herhangi bir görüş bildirmiyor.1996’da Trabzon’da film senaryolarına taş çıkartacağına ağabeydik gubidik işleri çeviren, Aygün’ün kafası yarıldığı gerekçesiyle ortalığı ayağa kaldıran nerede o Ali Şen.

O günü dün gibi hatırlıyorum. Aygün’ün başını bilerek sardılar. Ve medyanın önüne çıkararak, pravakatörlük yaptılar. Bu durumlar hasıl olurken, merhum Prof. Dr. Kaya Çilingiroğlu, “Ben doktorum Aygün’ü muayene etmek istiyorum.” İstekleri ise Fenerbahçe tarafından kabul edilmedi. Aygün,apar topar uçağa bindirildi.Bu durumunun bir senaryo olduğunu Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen kendi ağzıyla itiraf etti.Şimdi yine aynı senaryolar oynanıyor Trabzonspor ile ilgili. Çünkü Ali Şen’in önü, arkasa ve penceresinin her yanı pisliklerle ve entrikalarla dolu.

 BU İŞ ÖZÜRLE KAPANMAZ

Bazılarının, ağzından çıkan sözleri  kulakları duymaz.

Duayen gazeteci Nezih Demirkent ne demiş"Herşeyi parayla satın alabilirsiniz  ama prestiji asla..’’

Trabzonspor – Fenerbahçe maçının ardından bazı özel TV’lere çıkan ‘ Paralı Fenerbahçe yazarları’ duygu ve düşüncelerinin adeta esiri oldular. Neredeyse ağızlarından salyalar akıyordu.

Bunlardan biride Ali Serdar Çelikel. Trabzon’daki yerel medyayı’ Törerist’ olarak nitelendirdi. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında ilk yarıda oynanan maçta Fenerbahçeli taraftarların Saraçoğlu stadında yaptıkları taşkınlıkları,Başkan Sadri Şener'e ağza alınmayacak şekilde 90 dakika küfür edilmesini görmemezlikten gelmek neyin nesi..

Tabi bu kadarı ile değil..

Ya İstanbulda oynanan maçlarda taraftar öldürmek,bıcaklı yaralamak, Fenerbahçe-Galatasaray maçında Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş'ın Saraçoğlunda kafalarının yarılması,yaşanan olaylarda, Görmedim, Duymadım  Haberim yok gibi üç maymunu oynayan Çelikel'in özrü kabahatinden büyük.

Evet, Trabzon’da hiç kimsenin tasvip etmediği bazı hadiseler yaşandı. Şunu belirtmek istiyorum. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, İstanbul’daki yaşananların yanında ‘ Devede kulak’ misali ama, orda yaşandı diye Trabzon’da da yaşanmasını kabul etmiyorum.Bunu  kimse tasvip etmiyor.Futbol bir oyun. Oyunu daha güzelleştirmeliyiz. Gelelim. Çelikel’e.

Daha dün medyada ayaklarının üzerine basmaya başladı.Bir söz vardır. ‘ Üzüm üzüme bakarak kararır. ‘ O da abilerinden ne gördüyse onu yaptı.

Ağabeyleri, ‘ Trabzon’da cinayet’ başlıkları attığında Çelikel ya doğmamıştı, doğmuşsa bile belki arvişlerde  yazılanları görmüştür. Halbuki,  tribün cinayetleri, Anadolu'da değil, kendilerini, Türkiye’nin üzerinde görmek gibi bir hayalle yaşayan İstanbul’daki ebu-cehillerin tribünlerinde vuku bulmuştur.

Bu sevgili kardeşimiz,Çelikel hatasını geç olsa da anlamış ki, medya aracılğıyla Trabzon medyasından ‘Özür’ dilemiş.Sen Trabzon medyasını törerist ilan ettiikten sonra özür dilesen ne olur dilemezsen ne olur.Uzaktan ahkam kesmek kolay.Kabahat sende değil.Seni devletin Televizyonunda çıkartıp yorum yaptıranlarda.Ben suçu onlara buluyorum. Seni meslektaş olarakta görmüyorum Çelikel, bu işi bir özürle kapanmaz. Bu sözlerinin hesabını elbet bir gün vereceksin.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1731

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com