Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.04.2012
Trabzon Anayasa Değişikliği Çalışmalarına Katkı Koydu


            Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Platformu Girişim Grubu adı altında bir araya gelen 13 meslek kuruluşu ve sendika konfederasyonu tarafından düzenlenen Anayasa Platformu Toplantısı kapsamında ilimize geldi.

            TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı’na katıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Karadeniz Bölgesi’nin üretici sorunlarının tartışıldığı toplantının ardından heyet Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Anayasa Vatandaş Toplantılarına katıldı.

            Anayasa Vatandaş Toplantısına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Anayasa Eşitlik Komisyonu üyeleri, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Faruk Nafiz Özak ve M. Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anayasa Platformu Girişim Grubu üyeler, ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Yeni anayasanın ülkemizde mecburiyet haline geldiğini ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, “Yeni anayasa ihtiyacı Çarşamba gününden itibaren daha önemli hale geldi. Çarşamba gününe kadar ihtiyaç vardı. Çarşamba gününden itibaren yeni bir anayasa mecburiyet haline gelmiştir. Çünkü bu anayasayı yapanları yargılar hale geldik. Onlar orada yargılanırken, onların yaptığı bir anayasa ile Türkiye’yi yönetir olmak bir çelişkidir, bir tezattır. Bunu ne içeride ne dışarıda izah edebiliriz” dedi.

            Anayasanın birer toplumsal uzlaşı metinleri olduğunu kaydeden Vali Kızılcık ise, “Anayasamıza baktığımızda hiçte yeni olmadığını kolaylıkla söyleyebiliriz. 21. yüzyılda daha demokratik, daha katılımcı, bireyi önceleyen bir anayasaya ihtiyaç olduğu açıktır. TBMM Uzlaşma Komisyonu Başkanı ve üyelerine anayasanın yapım sürecinde vatandaşlarımızın görüşlerini almalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir bilgi artık saniyelerde değişmektedir. İnsanımızın beklentileri de değişiklik gösterebilmektedir. Bu bağlamda halkımızın taleplerini yansıtan demokratik bir anayasa yapmak çok önemlidir. Anayasa Vatandaş Toplantılarına ülkemizde en yoğun katılımı ilimiz gösterdiğinden dolayı da hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

            Heyet daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra Cephanelik Restoran’da öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindekiler ilimizden ayrıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1360

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com